joi, iulie 29, 2021

Relații intime rare. Cuplurile care „merg mai departe” fără relații intime sunt mai multe decât şi-ar putea închipui cineva. Statistici făcute în SUA arată că un cuplu căsătorit are relații intime de

58 de ori în medie pe an, ceea ce înseamnă cam o dată pe săptămână, arată un studiu efectuat de sociologii de la „Georgia State University”, publicat în nytimes.ro.
Există însă şi câteva „variaţii”. Tinerii căsătoriţi cu vârste sub 30 de ani au contact intim de 111 ori pe an. „În trecut, abstinenţa ţinea loc de contracepţie. Erau vremuri când femeile nu se bucurau pe deplin de relații intime, totul limitându-se la datoria conjugală. În plus, cuplurile nefericite rămâneau împreună doar de gura lumii şi de dragul copiilor. Există aceeaşi tendinţă şi în prezent”, explică Denise A. Donnelly, autorul

studiului.

De ce se ajunge însă la acestă situaţie? Dacă în cazul unor cupluri, partenerii nu obişnuiau să aibă relații intime de la început, în cazul altora, intimitatea poate fi „perturbată” de venirea pe lume a primului copil sau de aventurile extraconjugale.

„Partenerii se plictisesc unul de altul, iar viaţa lor intimă devine insipidă. Alţii sunt copleşiţi de responsabilităţile casnice şi profesionale, sau absorbiţi de carieră, de creşterea copiilor”, adaugă autorul studiului.

Relații intime rare, semn  că relaţia e pe sfârşite

Exceptând problemele medicale, alte persoane

pot  avae la natură un libidou scăzut, sau pur şi simplu nu acordă prea mare importanţă relațiilor intime. De vină poate fi şi educaţia prea rigidă, care le-a insuflat un „sentiment de vină” în legătură cu tot ceea ce înseamnă intimitatea şi procreerea.

Cuplurile „abstinente” sunt însă mai puţin fericite decât cele care au o viaţă intimă activă, spun specialiştii. Contactul intim nu este însă singura formă de „intimitate”, iar unele cupluri sunt împăcate şi cu acest stil de viaţă.

„Cu cât fac mai multă intimitate, cu atât sunt mai fericiţi partenerii. Acele cupluri fără relații intime iau

mai des în calcul varianta divorţului. Lipsa intimității poate fi primul semnal de alarmă că acea căsnicie este pe sfârşite”, mai spune sociologul. „Condimentarea” vieţii intime şi reinventarea este foarte dificilă, mai ales după o lungă „ruptură”.

Un weekend departe de casă şi de copii, o croazieră pot „revigora” o căsnicie care scârţâie, dar ambii parteneri se tem să nu dezamăgească din nou.

Ultimele stiri

Parteneri