Remedii naturale care combat rapid indigestia

Există câteva remedii naturale care pot ajuta la combaterea rapidă a indigestie

Ghimbirul: se poate consuma sub formă de ceai, sucul de ghimbir sau se poate adăuga în alimentație. Are proprietăți antiinflamatorii și calmante care pot ajuta la reducerea disconfortului și inflamației digestive.

Acest remediu natural este folosit de secole pentru tratarea tulburarilor digestive, dar mai ales a ameliorarii senzatiei de greață. Oamenii de știinta cred ca fitochimicalele din ghimbir ar putea juca un rol central in tratarea rapida a indigestiei si a simptomelor sale.

Mai mult decat atat, specialistii au descoperit ca ghimbirul, luat in combinatie cu medicamentele prescrise pentru inhibarea senzatiei de greata provocata de chimioterapie, reduce aproape total disconfortul digestiv asociat cu acest tratament oncologic. Puteti consuma atat ghimbir proaspăt, cat si sub forma de pudra (circa o jumatate de lingurita la un pahar limonada), potrivit sfatulmedicului.ro.

Mentă: consumul de mentă în formă de ceai sau ulei esențial poate ajuta la calmarea mușchilor stomacului și a refluxului acid.

Papaya: această fructă conține enzime digestive naturale, cum ar fi papaina, care pot ajuta la descompunerea alimentelor și la promovarea unei bune digestii.

Anasonul stelat: este folosit în medicina tradițională chineză pentru tratarea indigestiei. Are proprietăți carminative și antiinflamatoare care pot ajuta la ameliorarea balonării și a senzației de greutate.

Consumul de iaurt probiotic poate ajuta la restabilirea florei intestinale

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Iaurtul probiotic: consumul de iaurt probiotic poate ajuta la restabilirea florei intestinale sănătoase și la îmbunătățirea digestiei.

Sămânța de in: conține fibre solubile și uleiuri omega-3 care pot ajuta la reducerea inflamației și a disconfortului digestiv.

Sucul de aloe vera: are proprietăți antiinflamatoare și calmante, care pot contribui la ameliorarea simptomelor indigestiei.

Ceaiul de musetel: are proprietăți antispasmodice și antiinflamatorii care pot ajuta la calmarea mușchilor stomacului și a disconfortului digestiv.

Este important să menționez că, în cazul în care simptomele de indigestie persistă sau se agravează, este recomandat să consultați un medic specialist.

 

Recent Posts

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

4 minute ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

35 de minute ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

o oră ago

Medic pediatru, semnal de alarmă privind epidemia de rujeolă: Pentru fiecare caz vor apărea între 16 şi 20 de noi cazuri

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenţia că, în comunităţile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Alimente INTERZISE persoanelor care au probleme renale

Creatinina este un produs metabolic din mușchii noștri care este excretat în mod normal prin…

2 ore ago

Primul pacient din istorie cu transplant de rinichi de porc a murit

Pacientul care a primit pentru prima dată în istorie un rinichi de la porc a…

3 ore ago

Citeste si: