Remedii naturale care combat ridurile. Cum putem scăpa rapid de această problemă

Fiecare persoană are ritualul său atunci când vine vorba de îngrijirea tenului. Dacă unele își îngrijesc tenul cu anumite cosmetice farmaceutice, altele consideră că remediile naturale sunt cele mai bune.

Apariția ridurilor de pe frunte este un proces natural de îmbătrânire, dar poate fi influențat și de factori externi, cum ar fi expunerea la soare, deshidratarea și tensiunea musculară. Ridurile de pe frunte se formează din cauza pierderii colagenului și a elastinei, două proteine esențiale pentru a menține fața fermă și elastică.

Din fericire, pentru a reduce aspectul ridurilor de pe frunte, există mai multe remedii naturale pe care le puteți încerca chiar la tine acasă. Iată trei opțiuni excelente:

Remedii naturale: uleiul de măsline

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali care hrănesc și hidratează pielea, ajutând la reducerea aspectului ridurilor de pe frunte. Pentru a-l folosi, pur și simplu încălziți puțin ulei în mâini și masați-l ușor pe frunte cu mișcări circulare. Lăsați-l să acționeze câteva minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Nu uitați că și frunzele de măslin sunt urecomandate de medici pentru sănătatea inimii.

Cercetătorii cred că extractul de frunze de măslin poate avea efecte pozitive asupra aterosclerozei sau îngustarea arterelor, care este cel mai mare factor de risc pentru bolile de inimă.

Nivelurile ridicate de LDL, sau colesterolul „rău”, și colesterolul total sunt factori de risc pentru dezvoltarea acestei boli.

Un studiu pe animale din 2015 a evaluat efectele extractului de frunze de măslin asupra nivelului de colesterol. Șobolanii care au luat extractul timp de opt săptămâni au avut o scădere semnificativă a nivelului de colesterol, potrivit Health.

Vitamina E, un antioxidant puternic care poate preveni apariția ridurilor

Vitamina E este un antioxidant puternic care poate preveni apariția ridurilor de pe frunte. Pentru a o folosi, puteți cumpăra capsule de vitamina E de la farmacie și rupeți una pentru a aplica uleiul direct pe piele. Masează ușor și lasă-l să acționeze câteva minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Ulei de rozmarin are proprietăți anti-îmbătrânire

Uleiul de rozmarin are proprietăți anti-îmbătrânire care pot îmbunătăți aspectul ridurilor de pe frunte. Pentru a-l folosi, amestecați câteva picături cu ulei de migdale și masați ușor amestecul pe frunte. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi îndepărtați cu apă călduță.

Aceste remedii pot fi eficiente în reducerea aspectului ridurilor de pe frunte, dar este important să mențineți o rutină consistentă de îngrijire a pielii pentru a preveni apariția lor.

Curățați-vă și hidratați-vă pielea zilnic, folosiți protecție solară și evitați să vă tonifiați excesiv mușchii frunții. De asemenea, nu uitați să faceți un test de alergie înainte de utilizare, pentru a exclude deteriorarea sau rănirea feței dumneavoastră.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

7 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

7 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

8 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

8 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

9 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

9 ore ago

Citeste si: