Sari la conținut

Remedii naturale care combat ridurile. Cum putem scăpa rapid de această problemă

Fiecare persoană are ritualul său atunci când vine vorba de îngrijirea tenului. Dacă unele își îngrijesc tenul cu anumite cosmetice farmaceutice, altele consideră că remediile naturale sunt cele mai bune.

Apariția ridurilor de pe frunte este un proces natural de îmbătrânire, dar poate fi influențat și de factori externi, cum ar fi expunerea la soare, deshidratarea și tensiunea musculară. Ridurile de pe frunte se formează din cauza pierderii colagenului și a elastinei, două proteine esențiale pentru a menține fața fermă și elastică.

Din fericire, pentru a reduce aspectul ridurilor de pe frunte, există mai multe remedii naturale pe care le puteți încerca chiar la tine acasă. Iată trei opțiuni excelente:

Remedii naturale: uleiul de măsline

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali care hrănesc și hidratează pielea, ajutând la reducerea aspectului ridurilor de pe frunte. Pentru a-l folosi, pur și simplu încălziți puțin ulei în mâini și masați-l ușor pe frunte cu mișcări circulare. Lăsați-l să acționeze câteva minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Nu uitați că și frunzele de măslin sunt urecomandate de medici pentru sănătatea inimii.

Cercetătorii cred că extractul de frunze de măslin poate avea efecte pozitive asupra aterosclerozei sau îngustarea arterelor, care este cel mai mare factor de risc pentru bolile de inimă.

Nivelurile ridicate de LDL, sau colesterolul „rău”, și colesterolul total sunt factori de risc pentru dezvoltarea acestei boli.

Un studiu pe animale din 2015 a evaluat efectele extractului de frunze de măslin asupra nivelului de colesterol. Șobolanii care au luat extractul timp de opt săptămâni au avut o scădere semnificativă a nivelului de colesterol, potrivit Health.

Vitamina E, un antioxidant puternic care poate preveni apariția ridurilor

Vitamina E este un antioxidant puternic care poate preveni apariția ridurilor de pe frunte. Pentru a o folosi, puteți cumpăra capsule de vitamina E de la farmacie și rupeți una pentru a aplica uleiul direct pe piele. Masează ușor și lasă-l să acționeze câteva minute înainte de a-l îndepărta cu apă călduță.

Ulei de rozmarin are proprietăți anti-îmbătrânire

Uleiul de rozmarin are proprietăți anti-îmbătrânire care pot îmbunătăți aspectul ridurilor de pe frunte. Pentru a-l folosi, amestecați câteva picături cu ulei de migdale și masați ușor amestecul pe frunte. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi îndepărtați cu apă călduță.

Aceste remedii pot fi eficiente în reducerea aspectului ridurilor de pe frunte, dar este important să mențineți o rutină consistentă de îngrijire a pielii pentru a preveni apariția lor.

Curățați-vă și hidratați-vă pielea zilnic, folosiți protecție solară și evitați să vă tonifiați excesiv mușchii frunții. De asemenea, nu uitați să faceți un test de alergie înainte de utilizare, pentru a exclude deteriorarea sau rănirea feței dumneavoastră.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel