Remedii naturiste pentru bolile de inimă. Ceaiuri bune pentru palpitații

Remedii naturiste pentru bolile de inimă. Plante medicinale sunt recomandate pentru prevenirea și tratarea unor afecțiuni cardiace, precum şi pentru cele mai frecvente boli ale inimii.

Dacă afecțiunile cardiace nu sunt grave, putem ameliora simptomele și aducem sub control bolile inimii apelând la remedie naturiste, precum talpa-gâștei, valeriana, rozmarinul, păducelul, orzul verde, traista-ciobanului, ciuboțica-cucului și pătlagina.

Ceai de talpa-gâștei

Dacă ne confruntăm tot mai des cu palpitații, stări de amețeală sau cu episoade de trezire bruscă din somn din cauza tensiunii, putem să consumăm în fiecare zi câte o cană cu ceai de talpa-gâștei.

Talpa-gâștei. Această plantă este benefică în tratarea anginei pectorale, a hipertensiunii arteriale, reglează bătăile inimii și previne tahicardia. În aceste cazuri se recomandă infuzia de talpa-gâștei. Se pune o linguriță de plantă uscată în 200 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 20 de minute. Se beau două căni de ceai pe zi, îndulcit cu o linguriță de miere, potrivit BZI.

La fel de eficientă este și valeriana

Această plantă miraculoasă are efecte calmante asupra sistemului nervos și reglează tensiunea arterială. Ceaiul de valeriană este benefic în tratarea durerilor de cap, a insomniei, a atacurilor de panică și a tensiunii.


Plante medicinale eficiente pentru tratarea bolilor inimii

Rozmarinul, una dintre cele mai bune plante pentru inimă, are capacitatea de a regla ritmul cardiac și elimină stările de tensiune arterială. Un alt remediu naturist este păducelul. Frunzele, florile și fructele de păducel conțin substanțe care dilată vasele de sânge, măresc fluxul sanguin și reglează funcțiile inimii. 15 g de fructe de păducel se pun la fiert cu 3 căni de apă. Ceaiul rezultat se bea zilnic pe termen lung pentru prevenirea bolilor de inimă.

Traista-ciobanului, o altă plantă recomandată în tratarea afecțiunilor cardiace. Pentru a pregăti un ceai de traista-ciobanului se pune într-o cană o lingură de plantă uscată apoi se toarnă apă clocotită și se lasă la infuzat. Ceaiul se consumă dimineața și seara, înainte de masă.

Și pătlagina se află pe lista plantelor eficiente în tratarea bolilor inimii.
Pătlagina este recomandată în cazul aritmiilor cardiace și a diverselor tulburări ale cordului.
Tinctura de praf de pătlagină este recomandată în aceste cazuri.
În cazul afecțiunilor cardiace ușoare, a palpitațiilor și stărilor de vertij se recomandă consumul de ceaiuri din plante medicinale bune pentru inimă.
Multe persoane recurg la remedii naturiste pentru a preveni problemele cardiace, însă sub atenta îndrumare a medicului specialist.

Recent Posts

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

31 de minute ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

o oră ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

2 ore ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

2 ore ago

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic