Categories: Ştiri sănătate

Reprezentanții pacienților cu afecțiuni hepatice, indignați: Nu toți bolnavii au acces la investigații. Cum s-a ajuns aici?

Reprezentanții pacienților cu afecțiuni hepatice atrag atenția că nu toți bolnavii au acces la investigații. Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice, Marinela Debu, afirmă că sunt prea puține unități medicale care oferă acces la investigații pe spitalizarea de zi.

În plus, tratamentul pentru pacienții afectați cu virusul hepatic B plus Delta are sincope în aprovizionare. Prezent la o conferință de specialitate, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a spus că încearcă să constituie un fond prin care pacienții să aibă acces mai rapid la tramente inovative.

Tratamentul pentru pacienții afectați cu virusul hepatic B nu se găsește

„Accesul la tratament pentru persoanele și asigurate, și neasigurate este singura soluție de control al transmiterii acestor afecțiuni și, bineînțeles, dublat de programele de depistare activă a celor care sunt infectați.

Noi acum încercăm să promovăm acest fond pentru inovație, care poate să constituie o posibilitate de introducere a unor medicamente mai rapidă, pentru că, într-adevăr, cel puțin până în anul 2021, duratele de așteptare pentru multe medicamente erau în jur de aproape trei ani în România, ceea ce, într-adevăr, este foarte mult, și cred că fondul de inovație este o soluție bună”, a declarat Alexandru Rafila.

La rândul său, președintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a evidențiat necesitatea alocării unui fond special de stare pentru hepatita B, C și HIV. El a amintit că există o prevedere legală pe care a susținut-o, potrivit căreia persoanele neasigurate beneficiază de aceleași drepturi ca și cele asigurate în ce privește programele naționale de sănătate publică, potrivit RRA.

Recent Posts

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

13 minute ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

43 de minute ago

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

o oră ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

2 ore ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

2 ore ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra