Acordă atenție sănătății! Uite de ce recomandă medicii respirația nazală pe vreme rece: Plămânii tăi…

Acordă atenție sănătății! Uite de ce recomandă medicii respirația nazală pe vreme rece! Cât de periculos este pentru sănătate inspirarea aerului rece direct prin gură? Ce se întâmplă la nivelul plămânilor? Explicațiile le găsești mai jos:

Când temperatura de afară a scăzut sub zero grade Celsius, respirația pe gură  poate avea efecte nedorite din cauza diferenței de temperatură și umiditate dintre aerul rece și uscat de afară și aerul cald și umed din interiorul corpului. Iată de ce se recomandă respirația nazală pe vreme rece, potrivit cnet.com.

Pacient pe patul de spital

Nasul ajutând la menținerea unei temperaturi interne adecvate

  1. Umiditatea- Nasul are rolul de a filtra și umidifica aerul înainte ca acesta să ajungă în plămâni. Atunci când respirăm pe gură în condiții reci, aerul este inspirat direct în plămâni. Acest lucru poate duce la o inhalare de aer rece și uscat, aer care poate irita căile respiratorii și provoca senzația de uscăciune în gât.
  2. Încălzirea aerului- Nasul încălzește și umidifică aerul înainte de a ajunge în plămâni. Acest proces ajută la menținerea unei temperaturi și grad de umiditate optime în tractul respirator. Respirația pe gură poate permite aerului rece să ajungă în plămâni fără a fi pregătit corespunzător, ceea ce poate provoca disconfort și iritații ale căilor respiratorii.
  3. Protecția împotriva infecțiilor- Nasul conține mucoase și fire de păr care pot ajuta la filtrarea particulelor și la prevenirea intrării microorganismelor în plămâni. Respirația pe nas contribuie la acest proces de filtrare și poate reduce riscul de infecții respiratorii.
  4. Păstrarea căldurii- Inspirarea aerului rece direct prin gură poate duce la pierderea căldurii din corp mai rapid decât atunci când respirăm pe nas. Nasul contribuie la încălzirea aerului înainte ca acesta să ajungă în plămâni, ajutând la menținerea unei temperaturi interne adecvate.

În general, respirația pe nas în condiții reci are rolul de a proteja căile respiratorii. Este important să acorzi atenție sănătății tale în condiții de vreme rece și, în cazul expunerii prelungite la temperaturi foarte scăzute, să iei măsuri suplimentare de protecție, cum ar fi acoperirea feței cu un fular sau eșarfă, potrivit medicilor.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra