Categories: Ştiri sănătate

Restricțiile anti-COVID, prelungite de autorități mâine!

Restricțiile anti-COVID vor fi prelungite de către autorități în cadrul unei ședințe, mâine. Se pare că rata de infectare este încă mult prea mare pentru a reduce măsurile anti-COVID și restricțiile implementate

În Capitală, rata de infectare este de 4,41 cazuri la mia de locuitori. Din acest motiv, autoritățile sunt nevoite să prelungeasă restricțiile de circulație implementate.

Restricțiile anti-COVID, prelungite de autorități

Comitetul pentru Situații de Urgență va hotărî prelungirea măsurilor care vor expira sâmbătă seara. Rata de infectare este de 4,41 cazuri la mia de locuitori, astfel că va fi interzisă în continuarea părăsirea locuinței în intervalul orar 22 – 05, în zilele luni – joi și în intervalul orar 20 – 05 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Când vom reveni la normalitate?

„Am avut o ședință, şedinţa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, e de fapt primul pas, o ședință pe care eu o aștept de un an de zile, pentru că în momentul în care am intrat în starea de urgență anul trecut, era complicat să vedem acest scenariu: cum vom reveni la normalitate.

Și astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate. De aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte – 1 iunie. 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important. Am spus că atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35% din populația care trebuie să fie vaccinată vaccinată.

Deci depinde de noi, așa cum a depins și până acum, şi acum depinde de noi să revenim la normalitate.

A fost o ședință în care s-a aprobat regulamentul, o şedinţă în care le-am spus colegilor mei cam cum cred că ar trebui să lucreze, fiecare minister va veni în comitet cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine. Sunt toate ministerele pentru că toate ministerele au avut tot felul de măsuri anul acesta, care au afectat activitatea sectoarelor pe care le monitorizează, le administrează.

Bineînţeles, Ministerul Sănătății, bineînțeles Ministerul Afacerilor Interne sunt acolo pentru că toate aceste măsuri vor trebui discutate şi cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne și vor trebui filtrate, dar vă spun: a fost o ședință sau o întâlnire pe care o aștept de un an de zile care ne dă speranță. Am început astăzi, începem să ne gândim la revenirea la normalitate.

Le-am spus colegilor mei că săptămânal este în regulament să se întâlnească, dar pot avea ședinţe extraordinare oricând și îi încurajez să se întâlnească oricând, ca să putem să avem pe masă cât mai repede soluții, pe care să le prezentăm public, pentru ca apoi să ne putem pregăti pentru această revenire la normalitate, prima fază a revenirii la normalitate de la 1 iunie. Şi știu că o spun de foarte multe ori, dar depinde doar de noi. O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România, a declarat Florin Cîțu, ieri, în cadrul unei conferințe, potrivit Rador.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

28 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică