Categories: Ştiri sănătate

Rețetă de post recomandată de Carmen Brumă: simplă, sănătoasă și sățioasă

Proteinele si fibrele din boabele de naut ajuta la prevenirea tulburarilor digestive si ajuta digestia sa fie corecta si sanatoasa, ceea ce ajuta la detoxifierea tranzitului intestinal. In plus, proteinele pot creste nivelurile de hormoni care reduc pofta de mancare din organism. De fapt, efectele de umplere ale proteinelor si fibrelor din naut va pot reduce automat aportul de calorii. De aceea multi nutritionisti recomanda preparatele pe baza de naut datorita proprietatilor lor nutritive si pentru ca ajuta persoanele care vor sa piarda in greutate.

In plus, nautul este o sursa excelenta de proteine ​​pe baza de plante, facandu-l un aliment excelent pentru persoanele care nu mananca carne sau produse de origine animala. O portie de 164 de grame de naut fiert ofera aproximativ 14,5 grame de proteine vegetale, ceea ce este comparabil cu continutul de proteine ​​din alimente similare, cum ar fi fasolea neagra si lintea.

Proteina din naut poate ajuta la promovarea saturatiei si la mentinerea apetitului sub control. Proteina este, de asemenea, cunoscuta pentru rolul sau in gestionarea greutatii, sanatatea oaselor si forta musculara. Unele studii au sugerat ca calitatea proteinei din naut este mai buna decat cea a altor tipuri de leguminoase. Asta pentru ca nautul contine toti aminoacizii esentiali, cu exceptia metioninei.Din acest motiv, sunt o sursa incompleta de proteine. Pentru a va asigura ca aveti toti aminoacizii din dieta dvs., este important sa asociati nautul cu cereale integrale care contin metionina, cum ar fi quinoa.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Pasta de năut de post, o rețetă sănătoasă și sățioasă care conține proteine, fibre, minerale, o masă completă pentru această perioadă”, spune Carmen Brumă.

Rețetă pastă de năut de post a la Carmen Brumă

Ingrediente:

  • 400 de grame de năut fiert;
  • 2 linguri de fulgi de ovăz sau hrișcă;
  • 2-3 linguri de pastă de susan;
  • zeamă de lămâie și puțină de mandarină;
  • o lingură de fulgi de drojdie inactivă, sursă foarte bună de proteină pentru vegetarieni și cei care țin post;
  • condimente, boia dulce, sare, ierburi aromate, usturoi și busuioc proaspăt.

Mod de preparare:

„Se prepară foarte ușor. Adăugați toate ingredientele într-un bol și le mixați până când devin o pastă. La final adăugați și niște surse bogate în vitamina C, așa cum este pătrunjelul și ardeiul gras pentru a crește absobția fierului care se găsește în năut, alături de proteine, calciu, acid folic și fibre”, a explicat Carmen Brumă, care recomandă frecvent rețete sănătoase și foarte ușor de preparat.

 

Recent Posts

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

13 minute ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

43 de minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

o oră ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Citeste si: