Rețeta pentru întărirea imunității a reputatului medic Virginia Faur. „Antibioticul saracului” cel mai bun pentru plămâni și infecții respiratorii

Sezonul rece vine întotdeauna la pachet cu toată gama de răceli, viroze, gripe. Singura soluţie ca să nu ne confruntăm cu simptomele acestor afecţiuni, care nu de puţine ori ne ţintuiesc la pat, este să ne întărim imunitatea.

Reputatul medic Virginia Faur, cercetător din domeniul farmaceutic, ne recomandă două remedii naturale, extrem de uşor de preparat, care ţin la distanţă afecţiunile specifice sezonului rece. Avem nevoie doar de miere, cimbru şi ulei de cimbru.

„Antibioticul saracului” cel mai bun pentru plămâni și infecții respiratorii.

Reţeta:

· 40-50 g cimbru uscat se pun într-un borcan de 800 ml.
· Se completează cu miere.
· Se lasă la macerat 2 săptămâni.
· După 2 săptămâni preparatul se filtrează.

Beneficiile consumului de miere

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Un studiu din anul 2018 a aratat ca mierea are proprietati antimicotice. Un alt studiu, revizuit, din 2017, sugereaza ca mierea si alte preparate apicole sterile, achizitionate din farmacii, ca propolisul, au potentiale efecte benefice deoarece sustine inhibarea microbiana si vindecarea ranilor superficiale.

Pe langa faptul ca se utilizeaza ca indulcitor natural, mierea are si alte roluri: antiinflamator, antioxidant si antibacterian. De regula, se foloseste pe cale orala, pentru a ameliora tusea, si topic, pentru a grabi vindecarea ranilor si a arsurilor.

Mierea naturala este unul dintre remediile naturiste folosite inca din vechime pentru a ameliora durerea in gat si tusea. Poate fi adaugata in ceai fierbinte cu lamaie in caz de raceala. Un studiu din 2021 a aratat ca mierea ar putea fi foarte importanta pentru imbunatatirea simptomelor in cazul infectiilor de la nivelul tractului respirator superior.

Mierea are rol antiinflamator, antioxidant si antibacterian

Mierea poate fi uneori de ajutor in ameliorarea problemelor de natura digestiva, precum diareea, desi este necesar sa se efectueze mai multe cercetari in aceasta privinta. Are potentiale beneficii si in recuperarea dupa infectarea organismului cu bacteria Helicobacter pylori.

De asemenea, contine si prebiotice benefice, ceea ce inseamna ca ofera surse pentru bacteriile bune care se afla in intestine, care au efect pozitiv atat asupra digestiei, cat si a intregului organism

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical. Modificări importante privind concediul medical

Medicii de familie pot elibera un certificat de concediu medical pentru o perioadă de 7…

47 de minute ago

Top 10 alimente pentru a elimina toxinele din ficat în mod natural și pentru a preveni insuficiența hepatică

Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește ca depozit de nutrienți…

o oră ago

Pensiile acestor români se recalculează de două ori. Daniel Baciu: „Vor primi încă o creștere a veniturilor!”

Seniorii țării s-au bucurat de o creștere a pensiilor cu 13,8% la 1 ianuarie în…

2 ore ago

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

2 ore ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

3 ore ago

Citeste si: