Sari la conținut

Rețeta pentru întărirea imunității a reputatului medic Virginia Faur. „Antibioticul saracului” cel mai bun pentru plămâni și infecții respiratorii

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Virginia Faur

Sezonul rece vine întotdeauna la pachet cu toată gama de răceli, viroze, gripe. Singura soluţie ca să nu ne confruntăm cu simptomele acestor afecţiuni, care nu de puţine ori ne ţintuiesc la pat, este să ne întărim imunitatea.

Reputatul medic Virginia Faur, cercetător din domeniul farmaceutic, ne recomandă două remedii naturale, extrem de uşor de preparat, care ţin la distanţă afecţiunile specifice sezonului rece. Avem nevoie doar de miere, cimbru şi ulei de cimbru.

„Antibioticul saracului” cel mai bun pentru plămâni și infecții respiratorii.

Reţeta:

· 40-50 g cimbru uscat se pun într-un borcan de 800 ml.
· Se completează cu miere.
· Se lasă la macerat 2 săptămâni.
· După 2 săptămâni preparatul se filtrează.

Beneficiile consumului de miere

beneficiile mierii pentru organism
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Un studiu din anul 2018 a aratat ca mierea are proprietati antimicotice. Un alt studiu, revizuit, din 2017, sugereaza ca mierea si alte preparate apicole sterile, achizitionate din farmacii, ca propolisul, au potentiale efecte benefice deoarece sustine inhibarea microbiana si vindecarea ranilor superficiale.

Pe langa faptul ca se utilizeaza ca indulcitor natural, mierea are si alte roluri: antiinflamator, antioxidant si antibacterian. De regula, se foloseste pe cale orala, pentru a ameliora tusea, si topic, pentru a grabi vindecarea ranilor si a arsurilor.

Mierea naturala este unul dintre remediile naturiste folosite inca din vechime pentru a ameliora durerea in gat si tusea. Poate fi adaugata in ceai fierbinte cu lamaie in caz de raceala. Un studiu din 2021 a aratat ca mierea ar putea fi foarte importanta pentru imbunatatirea simptomelor in cazul infectiilor de la nivelul tractului respirator superior.

Mierea are rol antiinflamator, antioxidant si antibacterian

Mierea poate fi uneori de ajutor in ameliorarea problemelor de natura digestiva, precum diareea, desi este necesar sa se efectueze mai multe cercetari in aceasta privinta. Are potentiale beneficii si in recuperarea dupa infectarea organismului cu bacteria Helicobacter pylori.

De asemenea, contine si prebiotice benefice, ceea ce inseamna ca ofera surse pentru bacteriile bune care se afla in intestine, care au efect pozitiv atat asupra digestiei, cat si a intregului organism

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel