Categories: Stil de viaţă

Rețeta sănătoasă a celor mai bune sarmale de Crăciun! Cum le pregătești pentru cei dragi?

Sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie! În circumstanțele actuale, tot mai mulți români aleg să pregătească mesele de Crăciun în confortul propriei case. Dacă vrei să gătești sarmalele tradiționale, îți oferim rețeta sănătoasă a faimoasei jurnaliste, Ela Crăciun, care a preluat-o de la mama sa. Iată cum le poți găti și tu, pentru familia ta!

Ela Crăciun, jurnalistă și prezentatoare TV, a împărtășit recent rețeta sănătoasă de sarmale pe care o pregătește de atâta timp familiei sale! Preparatul este preluat de la mama sa, iar acum este la dispoziția tuturor iubitorilor de mâncăruri tradiționale, gătite acasă!

„Mama mea face cele mai bune sarmale din lume. O poate confirma chiar și soțul meu și știți cum sunt băieții, sunt obișnuiți cu mâncarea făcută de mama lor.

Cum anul acesta am fost o bucătăreasă desăvârșită și am încercat foarte multe rețete noi, pe care mama le gătea până să se mute definitiv la Sinaia, iată că mi-am luat inima în dinți și am zis să încerc să fac și cea mai bună rețetă de sarmale de Crăciun. A fost o premieră pentru mine, însă cu ea în telefon, succesul a fost garantat. Le-am pregătit săptămâna aceasta pentru că am avut de filmat un clip cu masa de Crăciun. Dacă aveți emoții, va spun că și eu am avut, dar mi-au ieșit super delicioase.

Pentru a avea un amestec de carne cât mai puțin bogat în grăsimi, mama pune în acesta și piept de curcan, mai ales că și copiilor le plac foarte mult sarmalele”, a afirmat Ela Crăciun, pe propriul blog, unde a postat rețeta.

Cum le poți pregăti și tu?

Ingrediente pentru aproximativ 70-80 de sarmale:

1 kg pulpă de porc
0.5 kg fleică sau ceafă de porc
0,5 kg piept de curcan
70- 80 de foi de varză
3 cepe
jumătate de morcov
o felie de ţelină
jumătate de păstârnac
½ kg pastă bulion de roşii
150 de gr. de orez
condimente ( sare, piper, cimbru )

Mod de preparare:

„Ceapa se toacă mărunt, iar legumele se dau pe răzătoarea mică.

Se căleşte ceapa în 2 linguri de ulei şi o lingură de apă, la foc mic până se înmoaie şi devine sticloasă. Se adaugă şi legumele şi se lasă pe foc 5 minute.

Cât timp se răcesc, se spală orezul (după gust puteți pune și mai mult) şi se dă cu puţină apă într-un clocot, două.

Carnea se toacă, se amestecă, se adaugă sare şi piper după gust. Ne asigurăm că legumele şi orezul s-au răcit şi le amestecăm bine pană se omogenizează. Dacă vă plac şi alte condimente, cum ar fi cimbrul, puteţi pune o linguriţă. Varza murată ar fi bine să o aveţi pregătită dinainte, se potrivesc foile de varză astfel încât să fie, pe cât posibil, la aceeaşi dimensiune”, a explicat jurnalista pe blogul ei, care poate fi vizitat aici, pentru mai multe indicații despre modul de gătire.

 

Recent Posts

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

11 minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

40 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Citeste si: