Categories: Ştiri sănătate

Reţeta simplă cu doar trei ingrediente care alungă insomnia

Din cuprinsul articolului

Insomnia afectează peste 30% dintre adulţii din întreaga lume, iar persoanele care se confruntă cu această problemă au un risc crescut de mai multe afecţiuni medicale, precum bolile de inimă.

De multe ori, oamenii au tulburări de somn nediagnosticate, cum ar fi apneea obstructivă de somn, sau alte afecţiuni precum hipertensiune, creştere în greutate şi hipertensiune pulmonară, care pot afecta sănătatea cardiovasculară..

Medicii atrag atenţia că obținerea unui somn odihnitor este esențială pentru bunăstarea generală, iar nutriția joacă un rol esențial în promovarea unui ciclu de somn sănătos. Includerea anumitor alimente în dieta zilnică îmbunătăţeşte calitatea somnului, afectând neurotransmițătorii și hormonii care reglează somnul.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne învață o rețetă de băutură sănătoasă, gustoasă, afrodiziacă, ce te scapă rapid de insomnii. Ai nevoie de doar trei ingrediente – apă, banane și scorțișoară – pentru a obține băutura minune.

”Se prepară simplu: la un litru de apă se pun două banane, se taie rondele și se adaugă două bețișoare de scorțișoară. Se pun beţişoare de scorţişoară, şi nu condimentul măcinat.

Punem întâi la fiert scorțișoara cu apa. Când a început să fiarbă, după cinci minute adăugăm banana. După fierbere, putem mixa această băutură. Putem să adăugăm acolo o lingură de miere, dacă vrem să fie mai dulce.

Bem un pahar din această băutură miraculoasă cu o jumătate de oră sau cu o oră înainte de a ne culca”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la Antena3.

Beneficii pentru sănătate

În plus, pe lângă faptul este că este foarte gustoasă, aceasta are și numeroase alte beneficii. ‘‘Vorbim de o băutură miraculoasă cu banană cu scorțișoară, care e și foarte bună pentru că banana și cu scorțișoara la un loc sunt foarte gustoase.

Banana are calciu, magneziu și fosfor. Calciul este pentru mușchi, inclusiv pentru mușchiul inimii, fosforul este pentru ca organismul să-și acumuleze tot ce înseamnă minerale, iar scorțișoara ne ajută pentru tot ce înseamnă circulația periferică.

Plus că e foarte bun acest amestec, pentru că reglează hormonii feminino-masculini din corp și femeile pot rămâne gravide. Deci face un echilibru hormonal foarte bun.

În plus, această băutură este foarte bună pentru sistemul nervos, pentru cei care au probleme de stres”, a declarat Lidia Fecioru, potrivit rtv.net.

Recent Posts

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

16 minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

46 de minute ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

o oră ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

2 ore ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

3 ore ago

Citeste si: