Categories: Ştiri sănătate

Revoltător! Un bucureștean a murit lângă echipajul de salvare pentru că salvatorii nu au știut să îl resusciteze

Un bărbat de 61 de ani a murit, deşi lângă el se afla un echipaj de urgenţă privat, angajat să intervină. Dar aşa-zişii salvatori n-au ştiut manevrele de bază, iar firma lor nu avea autorizaţie de funcţionare, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un martor a început să filmeze când bărbatul era prăbuşit la pământ, iar lângă el tocmai ajunsese o echipă medicală de la un serviciu privat de ambulanţă.

Asistenta îi ia tensiunea bărbatului de 61 de ani, deşi nu mai prezenta semne vitale. Abia după aceea trece la masajul cardiac, care este însă greşit aplicat şi durează doar 11 secunde, potrivit știrileprotv.ro.

Cei doi n-au nici defibrilator, deşi este obligatoriu pe o ambulantă de urgenţă. Martorii îşi dau seama că cei doi nu procedează corect şi speriaţi sună la 112.De la minutul 2 şi 13 secunde, aşa-zisul echipaj de prim ajutor renunţa să mai facă ceva şi aşteaptă echipajul SMURD, care ajunge peste alte 2 minute şi 35 de secunde. Era însă prea târziu, deşi cei de la SMURD au făcut în mod corect, timp de 9 minute, toate manevrele pentru a-l salva pe bietul om.

“Masajul cardiac de bază trebuie să ştie să facă orice cetăţean, nu mai zic de cei îmbrăcaţi în haina de ambulanţă. Lipsă de reacţie totală aproape şi confuzia totală a atras atenţia că echipa nu ştia pe ce lume trăieşte”, a declarat Raed Arafat pentru stirileprotv.ro.

Ambulanţa aparţine firmei AMBUHELP şi fusese contractată pentru a fi prezentă la un târg, în Piaţa Obor. Echipajul trebuia să acţioneze dacă vreunui vizitator i se făcea rău, ceea ce s-a şi întâmplat. Numai că cei doi angajaţi au fost depăşiţi de situaţie. Iar acum sunt vizaţi de o anchetă penală deschisă pentru ucidere din culpă.

O a doua investigaţie are loc în legătură cu acest serviciu de ambulanţă. AMBUHELP deserveşte pacienţi, cu toate că nu are autorizaţie de funcţionare, spune Raed Arafat.

Firma este ascunsă privirii, cu greu poţi să-ţi dai seama că în spatele unui restaurant se ascunde un cămin pentru bătrâni şi o parcare pentru ambulanţe de prim ajutor. I-au găsit însă inspectorii DSU la începutul lunii trecute, când i-au amendat cu 15 mii de lei pentru că funcţionau ilegal şi le-a pus în vedere să înceteze activitatea. Reacţia reprezentanţilor firmei este greu de calificat.

Apoi, îi face respiraţie gură la gură, în timp ce colegul femeii preia nehotărât manevrele de resuscitare. Acesta începe să preseze toracele, însă nu păstrează nici ritmul şi nici intensitatea necesare. Procedura corectă specifică faptul că trebuie făcute 100 de compresii într-un minut.

Citiți continuarea pe stirileprotv.ro.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

4 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

5 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

6 ore ago

Citeste si: