Categories: Ştiri sănătate

Rezolutiile unui pacient metabolic (P)

Sfarsitul unui an inseamna, pentru cei mai multi dintre noi, o perioada in care facem bilantul a cele ce s-au intamplat, dar si momentul in care ne propunem sa atingem niste obiective pentru anul care urmeaza. Pentru un pacient metabolic, printre cele mai importante dorinte este sanatatea. Mai ales daca sufera, pe langa obezitate, de alte afectiuni asociate precum hipertensiune arteriala, dislipidemii si diabet zaharat de tip 2.

Diabetul zaharat de tip 2 este o boala endocrina caracterizata prin anomalii metabolice. Pancreasul produce mai multa insulina decat in mod natural, iar organismul dezvolta rezistenta la efectele insulinei, astfel incat in realitate exista un deficit insulinic.

Acest tip de diabet prezinta simptome diferite de la un pacient la altul, iar in 85% din cazuri apare la pacientii supraponderali sau obezi. Excesul ponderal, sedentarismul si consumul mare de grasimi sunt doar cateva dintre cauzele care provoaca diabetul zaharat de tip 2.

Chirurgia metabolica reprezinta o alternativa moderna a tratamentului pentru diabetici. Operatiile metabolice pot duce la ameliorarea pana la remisia diabetului zaharat de tip 2, chiar din prima saptamana de dupa interventia chirurgicala, practic inainte de a avea loc pierderea semnificativa in greutate. Am observat acest lucru la 93% dintre pacientii operati la noi in spital, Marian fiind unul dintre ei.” a declarat Dr. Bogdan Smeu medic specialist chirurgie generala si metabolica, Spitalul Ponderas

Marian Teodorescu suferea de diabet de aproape 8 ani cand s-a decis sa mearga la un control in Centrul de Excelenta Ponderas. Cum a intrat in cabinetul chirurgului, acesta l-a intrebat daca sufera de diabet. Dupa ce a marturisit ca este si insulino-dependent, medicul i-a explicat de ce trebuie sa se opereze imediat. „Auzind ca sunt sanse uriase sa scap de diabet, nici macar n-am comentat“, a povestit Marian.

Nu a stat prea mult pe ganduri si dupa ce au trecut sarbatorile de iarna, a fost pe masa de operatie. „Se intampla pe 6 februarie, intr-o zi de joi, iar sambata eram deja la volan, conduceam si imi faceam treaba. Dar ceea ce a contat cel mai mult a fost ca in doua saptamani, de la o glicemie de 180-200, cat aveam in mod constant cu tratament, ajunsesem sa am 80-85, fara insulina. Pentru mine a fost un miracol. Va spun sincer. La ultimele analize, medicul a spus: DIABET COMPLET REMIS! Ce iti poti dori mai mult decat sa scapi de o boala cronica?! Iar de analize nu mai zic cat de incantat sunt… de la luna la luna tot mai bune!”, a subliniat el.

Ceea ce a urmat l-a incantat si mai mult. A slabit aproape 50 de kilograme, are un alt tonus si se simte mult mai bine in pielea lui. „Lumea nu ma mai recunoaste si asa imi dau seama ca schimbarea este foarte mare. Inainte aveam 150 de kilograme, acum, la noua luni de la operatie, oscilez in jurul pragului de 100. Plecasem de la 6 XL, iar acum port XXL. Sunt foarte multumit de evolutie, avand in vedere ca am 47 de ani si nu am fost slab niciodata.“, a marturisit Marian.

Ponderas te invita si pe tine sa iti spui aici rezolutiile pentru anul 2015 si primesti un voucher in valoare de 2000 de lei pentru operatia de gastric sleeve. Voucherul poate fi folosit de tine sau poate fi daruit cuiva drag, care se lupta cu problemele metabolice.

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

5 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

34 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: