Categories: Ştiri sănătate

Rică Răducanu, după ce s-a vindecat de COVID-19. „E rea boala asta. Se lipește acolo unde e slab organismul. M-am gândit și la moarte”

Rică Răducanu, după ce s-a vindecat de COVID-19. „E rea boala asta. Se lipește acolo unde e slab organismul. M-am gândit și la moarte”.

Rică Răducanu a povestit, în emisiunea lui Măruță, la ProTv, că deși a stat în spital o lună de zile, starea de sănătate a soțieie sale este încă precară. Femeia a fost nevoită să stea cu aparatul de oxigen și acasă.

„Încă nu îi e bine soției. A fost rău, a stat o lună în spital. A avut probleme la plămâni din cauza COVID. Acum e mai bine cu plămânii. Dar ea are și alte boli. Nevastă-mea este mai puternică psihic decât mine”, a declarat Rică Răducanu.

Rică Răducanu: „E rea boala asta. Se lipește acolo unde e slab organismul. M-am gândit și la moarte”

Rică Răducanu a mărturisit că pentru persoanele cu comormobidități, COVID-19 e o adevărată „belea”. Fostul sportiv încearcă să-și păstreze optimismul, deși boala Covid l-a afectat profund, mai ales din punct de vedere psihic. Acesta a povestit că, în perioada în care soția sa a fost internată, a intrat într-o depresie, cu multe gânduri urâte.

„E rea boala asta. Nu e bine să zici că există boala Covid sau nu. E belea. Pentru cine e bolnav, e cea mai rea. Și se lipește acolo unde e slab organismul. Să sperăm că eu mai stau pe aici. Că eu sunt programat până la 100 de ani. (…) Eu mă duc mereu la spital, mi-e frică. Eu sunt înățat cu lumea să ne pupăm. Acuma nu poți să pupi nicio fată, că ești cu masca aia.

Nevasta mea e mai tare ca mine. Eu am stat în casă, cu televizorul. Și… gândurile te omoară. Tot felul de nebunii prin cap. Parcă atunci când te gândești la de-astea, te dor toate. Cât a stat soția în spital, a fost beleaua de pe lume. Noroc că eu mă mai duc la Giulești, la stadion. Mai trece timpul.

Gândurile astea sunt nenorocire. M-am gândit și la moarte”, a mai spus fostul fotbalist.

El a povestit că de curând i s-a pus un stent la inimă: „A zis doctorul că trebuie schimbat stentul, că s-a înfundat”. Fostul portar s-a plâns și de problemele la rinichi: „Nu dorm noaptea, la două ore trebuie să merg la baie. Am fost şi la doctorul care m-a operat la rinichi. Fac nişte terapii noi. E urât”.

Rică Răducanu speră că totul va fi bine ș-și va putea sărbători ziua de naștere cu toți prietenii, pe 10 mai, când urmează să împlinească 75 de ani.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

6 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

7 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

7 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

8 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

8 ore ago

Citeste si: