Categories: Stil de viaţă

Românii fac această greșeală după Paște: Nu mai faceți următorul lucru până la Înălțare

Românii fac această greșeală după Paște. Dan Ciachir, scriitor și publicist, a dezvăluit ce anume nu trebuie să mai facă credincioșii până la Înălțare.

„Astăzi, în biserică, am sesizat oameni, mai ales femei, care nu știau că în cele 40 de zile care despart Învierea de Înălțare nu se îngenunchează, nu se fac închinăciuni și nici mătănii.

Se întâmplă acest lucru pentru că aceste 40 de zile reprezintă un răstimp al bucuriei. Trebuie subliniat că acest lucru se întâmplă doar în biserică. Un om ce face acasă, îl privește. Poate el vrea să fie mai evlavios.

A fost un post foarte puternic și oamenii au privegheat și au trecut prin această perioadă mai aspră. Aș mai atrage atenția și la faptul că săptămâna ce a precedat Învierea se numește săptămâna pătimirilor, nu a patimilor. De asemenea, numai la noi, în ultima Evanghelie e trecut că „s-au dus la sinagoga libertinilor“.

Or, libertini înseamnă desfrânați. Nu, s-au dus la „sinagoga liberților“, adică a sclavilor eliberați. La fel și în cazul săptămânii patimilor. Beția poate fi o patimă, dar nu o pătimire.

Rânduiala bisericii este foarte limpede. Nu se fac îngenuncheri, mătănii și închinăciuni, pentru că este o perioadă în care oamenii trebuie să se bucure. Sunt 40 de zile de răstimp al bucuriei.

După ce se termină, sigur că se reia din nou. Mă uitam, o doamnă, săraca, a stat tot timpul îngenuncheată și într-un fel parcă venea ca o contrazicere a acestor răstimpuri de bucurie, de jubilație și triumf asupra morții“, a spus, pentru DC News, Dan Ciachir.

Mesajul lui Dan Ciachir pentru cei care vor să știe când vine Sfârșitul Lumii

„Se vorbește de Sfârșitul Lumii și este avută în vedere Apocalipsa. Or, apocalipsă înseamnă dezvăluire, revelație. Ceea ce se numește, în Biblie, Sfârșitul Lumii, Sfârșitul Istoriei, este un fenomen întocmai ca un război, ca un cutremur, un incendiu.

Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament, redactată de Sfântul Ioan Evanghelistul și Teologul. El vorbește despre sfârșitul lumii ca un lucru fericit, pentru că va fi lichidat vrăjmașul, adică diavolul, și va veni acel timp de concordie, după multe încercări.

În Evanghelia după Matei, Capitolul 24, Hristos spune că „nimeni nu știe când va veni sfârșitul lumii“. Nu știe nici Hristos în calitate de om, el având dublă natură, divină și umană.“, a spus Dan Ciachir.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

39 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică