joi, mai 19, 2022

Românii fac această greșeală după Paște. Dan Ciachir, scriitor și publicist, a dezvăluit ce anume nu trebuie să mai facă credincioșii până la Înălțare.

„Astăzi, în biserică, am sesizat oameni, mai ales femei, care nu știau că în cele 40 de zile care despart Învierea de Înălțare nu se îngenunchează, nu se fac închinăciuni și nici mătănii.

Se întâmplă acest lucru pentru că aceste 40 de zile reprezintă un răstimp al bucuriei. Trebuie subliniat că acest lucru se întâmplă doar în biserică. Un om ce face acasă, îl privește. Poate el vrea să fie mai evlavios.

Te-ar mai interesa: Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Metod...

A fost un post foarte puternic și oamenii au privegheat și au trecut prin această perioadă mai aspră. Aș mai atrage atenția și la faptul că săptămâna ce a precedat Învierea se numește săptămâna pătimirilor, nu a patimilor. De asemenea, numai la noi, în ultima Evanghelie e trecut că „s-au dus la sinagoga libertinilor“.

Or, libertini înseamnă desfrânați. Nu, s-au dus la „sinagoga liberților“, adică a sclavilor eliberați. La fel și în cazul săptămânii patimilor. Beția poate fi o patimă, dar nu o pătimire.

Rânduiala bisericii este foarte limpede. Nu se fac îngenuncheri, mătănii și închinăciuni, pentru că este o perioadă în care oamenii trebuie să se bucure. Sunt 40 de zile de răstimp al bucuriei.

Te-ar mai interesa: Bilanț coronavirus, 19 mai 2022. Creștere a număru...

După ce se termină, sigur că se reia din nou. Mă uitam, o doamnă, săraca, a stat tot timpul îngenuncheată și într-un fel parcă venea ca o contrazicere a acestor răstimpuri de bucurie, de jubilație și triumf asupra morții“, a spus, pentru DC News, Dan Ciachir.


Mesajul lui Dan Ciachir pentru cei care vor să știe când vine Sfârșitul Lumii

„Se vorbește de Sfârșitul Lumii și este avută în vedere Apocalipsa. Or, apocalipsă înseamnă dezvăluire, revelație. Ceea ce se numește, în Biblie, Sfârșitul Lumii, Sfârșitul Istoriei, este un fenomen întocmai ca un război, ca un cutremur, un incendiu.

Te-ar mai interesa: Atenție la complicațiile acestei afecțiuni! Gineco...

Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament, redactată de Sfântul Ioan Evanghelistul și Teologul. El vorbește despre sfârșitul lumii ca un lucru fericit, pentru că va fi lichidat vrăjmașul, adică diavolul, și va veni acel timp de concordie, după multe încercări.

În Evanghelia după Matei, Capitolul 24, Hristos spune că „nimeni nu știe când va veni sfârșitul lumii“. Nu știe nici Hristos în calitate de om, el având dublă natură, divină și umană.“, a spus Dan Ciachir.

Te-ar mai interesa: Dietă Oana Roman. Cum a slăbit 20 de kilograme: Oa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private