Categories: Ştiri sănătate

Rudel Obreja, în stare gravă la spital. „Îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”.  Apelul disperat al soției fostului pugilist

Rudel Obreja, în stare gravă la spital. „Îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”.  Apelul disperat al soției fostului pugilist.

 Fostul președinte al Federației Române de Box. Condamnat la cinci ani de închisoare în celebrul dosar Gala Bute, trece prin momente dramatice.

Deși acuza dureri cumplite încă din luna aprilie, Rudel Obreja a fost scos din închisoare şi dus de urgenţă la mai multe spitale abia recent. Diagnosticul a căzut ca un trăznet pentru familia acestuia.

Soția lui Rudel Obreja a dezvăluit că starea de sănătate a partenerului său este în aceste momente una critică. Aceasta susține că fostul pugilist a fost dus târziu la spital, aflându-se după gratii, iar în prezent se luptă cu o boală cruntă: cancerul.

Rudel Obreja, în stare gravă la spital. „Îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”.

Rudel Obreja a fost transferat în cele din urmă la Institutul Oncologic Fundeni după ce a fost diagnosticat cu cancer. Familia și avocații au făcut demersuri pentru întreruperea pedepsei în dosarul Gala Bute pentru a se putea trata, iar cererea va fi judecată de Tribunalul Ilfov pe 20 iulie 2022.

„Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarul Jilava, dr Pădurean Lucian.

Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite.

Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a declarat soţia lui Rudel Obreja într-o intervenţie telefonică la România TV.

Apelul disperat al soției fostului pugilist

Problemele pentru Rudel Obreja ar fi apărut la două săptămâni de la încarcerare, spune soţia fostului pugilist.

„S-a plâns că are nişte dureri. După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate.

La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova unde este tratat de scolioză. După multe insistente, este trimis la Spitalul Bagdasar Arsenie, dar acolo i se spune că nu au secţie de gastro. L-au trimis … i-au făcut o ecografie abdominală şi şoc, are abdomen normal conformat. Îl retrimite în penitenciar Jilava.

Din nou acuză dureri, a fost din nou dus … abia pe 22 iunie a fost trimis la Spitalul Floreasca, unde in urma unei ecografii abdominale în UPU se hotărăşte internarea pentru că acolo apare ceva. După CT la patru zile distanta se confirmă acest diagnostic îngrozitor: cancer.

Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer”, a declarat soţia lui Rudel Obreja, potrivit România TV.

Soţia fostului pugilist face apel disperat către medicii legişti, pe care îi roagă să finalizeze expertiza privind boala lui Rudel Obreja până la termenul din 20 iulie pentru a-i permite să se trateze pentru boala de care suferă.

Ovidiu Zară: „Gardienii au sugerat că Rudel ar fi ipohondru și că ar suferi de dureri închipuite”

Și jurnalistul Ovidiu Zară acuză reprezentanții penitenciarului de tratare cu dezinteres a cazului lui Obreja. Potrivit acestuia, fostul mare sportiv ar fi fost lăsat să sufere „ca un câine”.

„Cei din penitenciarul Rahova nu l-au băgat în seamă și l-au lăsat să sufere ca pe un câine. Ba mai mult, gardienii au sugerat că Rudel ar fi ipohondru și că ar suferi de dureri închipuite generate de stresul din penitenciar. (..)

În lipsa unui tratament adecvat, starea lui de sănătate se degradează rapid și sportivul masiv de altădată slăbește brusc. Ajunge din nou de 3-4 ori la medicului penitenciarului Jilava, dar acesta este mult prea… indiferent. I se dau doar niște calmante de doi lei (..) Avea dureri înfiorătoare..(..) Acum 3 zile Rudel a fost transferat la Institutul Oncologic Fundeni.”, a scris pe pagina personală și jurnalistul Ovidiu Zară.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

16 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

45 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică