Categories: Ştiri sănătate

Rusia a demarat prima vaccinare în masă anti-covid. Autoritățile au distribuit vaccinul în 70 de clinici

Rusia a demarat prima vaccinare în masă anti-covid. Autoritățile au distribuit vaccinul în 70 de clinici.

Moș Nicolae a venit cu multe daruri în Rusia. Încă din 5 decembrie, Moscova a început să distribuie vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V în 70 de clinici. În acest mod, a fost demarată prima vaccinare în masă din Rusia împotriva bolii, a informat grupul de lucru pentru coronavirus, conform DPA.

Potrivit acestuia, vaccinul fabricat în Rusia va fi mai întâi pus la dispoziţia medicilor şi a altor lucrători din sistemul de sănătate. Dar și al profesorilor şi asistenţilor sociali, deoarece aceştia prezintă cel mai mare risc de expunere la boală.

5.000 de persoane s-au înscris pentru a fi vaccinate

Moscova este epicentrul focarului de COVID-19 din Rusia.  Capitala Rusiei a înregistrat 7.993 de cazuri noi peste noapte, în creştere de la 6.868 în ziua precedentă şi cu mult peste cele circa 700 de cazuri zilnice de la începutul lui septembrie.

„Lucraţi într-o instituţie de învăţământ şi aveţi prioritate maximă pentru vaccinul anti-COVID-19, gratuit”, se putea citi într-un sms primit sâmbătă dimineaţa de către un moscovit, profesor la şcoala primară.

Primarul Serghei Sobianin a transmis pe site-ul său personal că 5000 de persoane s-au înscris deja pentru vaccinare.

„În primele cinci ore, 5.000 de persoane s-au înscris pentru a fi vaccinate. Este vorba de profesori, medici, asistenţi sociali, cei care îşi riscă azi cel mai mult sănătatea şi viaţa”, a spus Serghei Sobianin.

Rusia a dezvoltat două vaccinuri anti-covid. Primul este bine-cunoscutul Sputnik V, susţinut de Fondul Rus pentru Investiţii Directe. Al doilea vaccin este dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, studiile clinice finale pentru ambele urmând încă să fie finalizate.

Vaccinul Sputnik V se administrează în două injecţii, a doua doză fiind inoculată la 21 de zile după prima. Rusia a raportat sâmbătă un nou record de infectări zilnice, adică 28.782. În acest mod, totalul cazurilor la nivel naţional a ajuns la 2.431.731, al patrulea cel mai mare din lume.

 

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

19 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

49 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică