Sari la conținut

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început negocierea pentru obținerea vaccinului rusesc Sputnik V

vaccinul rusesc Sputnik

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat în mod oficial că au început negocierile cu producătorii vaccinului rusesc Sputnik V.

Producătorii vaccinului Sputnik V, dezvoltat în Rusia, au luat legătura cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în privința distribuirii vaccinurilor, potrivit RADOR. Astfel, Agenția Europeană pentru Medicamente a confirmat oficial că a început discuțiile cu dezvoltatorii formulei, ca urmare a solicitării primite din Rusia.

De asemenea, un oficial rus a susținut că vaccinul s-ar putea realiza și în Germania.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început discuțiile cu producătorul vaccinului rusesc anti-COVID, Sputnik V.

Informația a fost declarată pentru RIA Novosti  de către purtătorul de cuvânt al agenției, cu precizarea că aceasta nu a primit deocamdată datele referitoare la vaccin, nici solicitări privind comercializarea lui în UE.

Aprobarea EMA a fost solicitată la sfârșitul lunii trecute de Fondul Rus pentru Investiții Directe care finanțează realizarea vaccinului Sputnik V.  Președintele Fondului, Kirill Dmitriev, nu exclude posibilitatea ca vaccinul să fie produs inclusiv în Germania.

În ceea ce privește costul produsului, acesta a precizat că prețul la export va fi sub 20 de dolari setul de două doze necesar unei vaccinări, de peste două ori mai mic decât cele ale vaccinurilor occidentale similare.

Care este eficiența vaccinului?

Sputnik V, primul vaccin anti-COVID din lume omologat oficial, se află în prezent într-o etapă avansată a fazei a treia a testelor. Realizatorii vaccinului au anunțat că rezultatele testelor din a doua etapă, efectuate la 42 de zile după injectarea primeia din cele două doze ale vaccinului, au arătat o eficiență de 95%.

În Rusia, vaccinarea în masă a populației, care va fi o alegere liberă și gratuită, va începe anul viitor, după ce producția va depăși două milioane de doze la sfârșitul lunii decembrie.

Astfel, Comisia Europeană ar putea încheia în viitor un nou contract cu producătorii din Rusia. Până în acest moment, Uniunea Europeană a încheiat contracte cu 6 furnizori. Comisia Europeană așteaptă aprobarea și distribuirea vaccinurilor de la AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech, CureVac și Moderna.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel