Categories: Ştiri sănătate

Salvează un suflet de înger! Darius are nevoie de ajutorul nostru

Suferința pare să fie principalul reper din viața familiei Lazar din Cogealac. Darius este un copil foarte dorit, care ar fi trebuit sa se nasca sanatos, in urma unei sarcini normale, apoi sa traiasca o viata frumoasa alaturi de parintii sai. Din nefericire, viata nu a fost chiar atat de dreapta cu el; acum copilul are un handicap grav si traieste in fiecare clipa cosmarul cauzat la nastere.
Darius s-a nascut pe 12.10.2013, la Constanta, iar o serie de erori medicale au facut ca micutul sa se asfixieze cu cordonul ombilical. A venit pe lume aproape mort (scor Apgar 1), doar inimioara ii batea foarte slab. Resuscitarea lui nu s-a facut imediat, apoi a durat 20 minute. Din cauza lipsei de oxigen, creierul lui a fost grav afectat, in special acei centrii care tin de coordonarea miscarii. Imediat dupa nastere, medicii le-au spus parintilor sa se astepte la ce e mai rau, caci sunt sanse mari sa nu traiasca; dar micutul Darius a fost si este un luptator in continuare si a facut tot posibilul sa fie langa cei care i-au dat viata. In primele 3 zile, a facut convulsii care i-au afectat creierul si mai tare. A fost intubat cateva zile, iar apoi timp de 3 saptamani, in coma indusa. Evenimentul fericit care ar fi insemnat venirea pe lume a copilului s-a transformat intr-unul tragic. Dupa o luna la externare copilul nu plangea, nu urmarea cu privirea, nu sugea. Pana la varsta de 3 luni a fost gavat (ii introduceam sonda pe nas pana in stomac).
In prezent, Darius are 4 ani si 2 luni si catareste doar 9kg. Nu merge, nu vorbeste, nu sta in fund, nu are control asupra capului, nu urmareste cu privirea, are o agitatie continua foarte severa si, cel mai grav, nu poate spune daca il doare ceva.
Dupa multe cautari, parintii au gasit Clinica LIV HOSPITAL din Istanbul, specializata in terapia cu celule stem, care l-ar putea face bine pe micut. O singura sesiune de tratament cu infuzie de celule stem costa apriximativ 11.000 de euro.Pentru inceput,Darius trebuie sa faca 2 injectii pe data de 23.01.2018.Urmand in lunile urmatoare inca 4 astfel de sesiuni.

În sprijinul familei Lazar a venit Asociația “Salvează un Suflet de Inger”, care a demarat de urgență campania de strângere de fonduri, pe platforma  https://salveazaunsuflet.ro/cause-posts/lazar-darius-stefan/ , unde oamenii cu suflet pot dona cu ajutorul unui card de credit sau prin Paypal.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: