duminică, martie 26, 2023

Suferința pare să fie principalul reper din viața familiei Lazar din Cogealac. Darius este un copil foarte dorit, care ar fi trebuit sa se nasca sanatos, in urma unei sarcini normale, apoi sa traiasca o viata frumoasa alaturi de parintii sai. Din nefericire, viata nu a fost chiar atat de dreapta cu el; acum copilul are un handicap grav si traieste in fiecare clipa cosmarul cauzat la nastere.
Darius s-a nascut pe 12.10.2013, la Constanta, iar o serie de erori medicale au facut ca micutul sa se asfixieze cu cordonul ombilical. A venit pe lume aproape mort (scor Apgar 1), doar inimioara ii batea foarte slab. Resuscitarea lui nu s-a facut imediat, apoi a durat 20 minute. Din cauza lipsei de oxigen, creierul lui a fost grav afectat, in special acei centrii care tin de coordonarea miscarii. Imediat dupa nastere, medicii le-au spus parintilor sa se astepte la ce e mai rau, caci sunt sanse mari sa nu traiasca; dar micutul Darius a fost si este un luptator in continuare si a facut tot posibilul sa fie langa cei care i-au dat viata. In primele 3 zile, a facut convulsii care i-au afectat creierul si mai tare. A fost intubat cateva zile, iar apoi timp de 3 saptamani, in coma indusa. Evenimentul fericit care ar fi insemnat venirea pe lume a copilului s-a transformat intr-unul tragic. Dupa o luna la externare copilul nu plangea, nu urmarea cu privirea, nu sugea. Pana la varsta de 3 luni a fost gavat (ii introduceam sonda pe nas pana in stomac).
In prezent, Darius are 4 ani si 2 luni si catareste doar 9kg. Nu merge, nu vorbeste, nu sta in fund, nu are control asupra capului, nu urmareste cu privirea, are o agitatie continua foarte severa si, cel mai grav, nu poate spune daca il doare ceva.
Dupa multe cautari, parintii au gasit Clinica LIV HOSPITAL din Istanbul, specializata in terapia cu celule stem, care l-ar putea face bine pe micut. O singura sesiune de tratament cu infuzie de celule stem costa apriximativ 11.000 de euro.Pentru inceput,Darius trebuie sa faca 2 injectii pe data de 23.01.2018.Urmand in lunile urmatoare inca 4 astfel de sesiuni.

Te-ar mai interesa: Cum faci cea mai sănătoasă, ieftină și simplă sala...

În sprijinul familei Lazar a venit Asociația “Salvează un Suflet de Inger”, care a demarat de urgență campania de strângere de fonduri, pe platforma  https://salveazaunsuflet.ro/cause-posts/lazar-darius-stefan/ , unde oamenii cu suflet pot dona cu ajutorul unui card de credit sau prin Paypal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private