Sănătatea și boala, dependente de nervul vag. Ce este acesta și cum poate fi activat pentru puteri uimitoare de vindecare?

Atât sănătatea, cât și boala, sunt dependente de nervul vag. Acesta este un nerv important care, odată activat, poate avea efecte pozitive masive asupra stării de sănătate. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu de existența acestuia.

Dacă nu funcționează în mod corespunzător, organismul nu se poate odihni cum trebuie și, de asemenea, puterile proprii de regenerare și vindecare sunt diminuate în mod semnificativ.

Atunci când nervul vag funcționează corect, corpul va fi într-o armonie completă iar starea de sănătate generală va fi vizibil îmbunătățită, din toate punctele de vedere.

De fapt, nervul vag este cunoscut deoarece, se spune, face legătura dintre corp și minte. Acesta conectează sistemul nervos parasimpatic, trimițând semnale fiecărui organ al corpului.

Nervul vag este calea prin care intestinul tău vorbește cu creierul. De fapt, cercetătorii au constatat că microbii care se multiplică în intestinul nostru „comunică” cu creierul, călătorind prin intermediul nervului vag. 90% dintre fibrele nervului vag transmit semnale către creier, din restul corpului.

10-15% din aceste fibre, însă, transmit semnale de la creier în restul corpului. Acestea se simt ca o furnicătură rapidă (poate fi vorba despre frică, anxietate, iubire, pericol, sau chiar indigestie) și ajută la eliberarea hormonilor.

Ce rol joacă nervul vag în corpul nostru?

  • combate inflamația prin trimiterea unui semnal către creier, care eliberează neutrotransmițători antiinflamatori
  • ajută la solidificarea amintirilor pe termen lung
  • oferă senzația de intuiție, pregnantă atunci când ne confruntăm cu o situație importantă (senzația de fluturi în stomac atunci când întâlnim o anumită persoană, anxietatea pe care o simțim înainte de o prezentare sau un eveniment)
  • bătăile inimii pot fi controlate de nervul vag, cu ajutorul respirației (încetinirea deliberată a respirației duce la încetinirea bătăilor inimii)

Cum poate fi activat nervul vag?

Nervul vag poate fi activat cu ajutorul meditației, respirației, a expunerii la frig și impunerea unei stări de liniște și calm.

Atunci câdn nervul vag nu funcționează corect putem trăi o multitudine de stări neplăcute, precum: stres, inflamație, anxietate, senbisibilități intestinale, afecțiuni care nu se vindecă prin diferite tratamente.

Nu uitați, însă, că nervul vag poate transmite semnale către creier, Putem folosit această „autostradă” pentru a transmite creierului mesaje benefice și afirmații care ne pot vindeca.

Respirația

O metodă potrivită de a activa nervul vag și de a calma organismul. Puteți folosi regula „6 s”, care constă în șase respirații pe minut, uniforme și profunde. Pentru acest exercițiu este necesar să inspiri 5 secunde și să expiri 5 secunde, timp de un minut. Astfel vei obține 6 respirații uniforme și profunde care vor încetini bătăile inimii și vor calma mintea și organismul, potrivit clinicaeliade.ro.

Meditația

Meditația are multiple beneficii, inclusiv activarea nervului vag. Deși poate necesita timp și răbdare, poate avea efecte uimitoare asupra corpului și minții.

Expunerea la frig

În acest context, expunerea la frig se referă la dușurile reci. Acestea oferă un mic șoc organismului, activând nervul vag. Dușurile nu trebuie să fie efectuate pentru o perioadă lungp de timp. Puteți reduce treptat temperatura în timpul dușului, până ajungeți la o temperatură mai rece, pe care o puteți menține un minut, două. Spălarea feței cu apă rece poate avea același efect.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: