sâmbătă, septembrie 24, 2022

Alimentația este fundamentală pentru organismul nostru. În mod ideal, aceasta trebuie să asigure toți nutrienții necesari corpului, pentru o funcționare corespunzătoare.

Alimentația poate susține sănătatea, sau ne poate îmbolnăvi. Pentru a te menține cât mai sănătos este indicat să renunți la produsele intens procesate și să alegi mereu aliment din surse sigure și curate.

Corpul nostru este foarte inteligent. Acesta ne oferă tot felul de semne atunci când s-au acumulat multe toxine sau există anumite carențe în organism.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Prevenirea este mai importantă decât tratamentul, iar alimentația te poate ajuta să reduci riscul multor boli. Iată câteva fructe pe care pe poți intoduce în alimentație pentru a te vindeca și purifica.

Top 10 fructe vindecătoare

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare care sunt cele 10 fructe cu proprietăți de detoxifiere și vindecare.

„Iată ce beneficii oferă aceste fructe vindecătoare corpului tău:

Afine: antoioxidant suprem, plin de vitamine și minerale care întăresc imunitatea și hrănesc corpul.

Mere: au proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și de prevenire a bolilor, antiinflamatoare, foarte alcaline, detoxifică ficatul și vezica biliară.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Lămâie: conține proprietăți antibiotice, antiseptice și anticancerigene, curăță și detoxifică întregul organism. Sunt alcaline, întăresc sistemul imunitar și reduc inflamația.

Struguri: antioxidanți puternici, antiinflamatorii, antivirale, antimicrobiene, anti-îmbătrânire și anticancerigene.

Papaya: ajută la vindecarea oricărui tip de tulburare digestivă, este antivirală și antiinflamatoare. Îmbunătățește pielea, părul, unghiile și luminează ochii.

Te-ar mai interesa: Fructele care se coc toamna târziu. Mihaela Bilic:...

Zmeură: antioxidant de top bogat în vitamine și minerale, antiinflamator, anticancerigen, anti-îmbătrânire, benefic pentru pierderea în greutate, îmbunătățește dezechilibrul insulinei, reglează zahărul din sânge. Curăță mucusul și toxinele din organism, echilibrează sistemele endocrin, reproductiv și neurologic.

Portocale: ajută la prevenirea cancerului, scăderea tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor virale, ameliorarea constipației, întărirea oaselor și a dinților, prevenirea pietrelor la rinichi. Bogat în glutation, esențial pentru funcționarea sănătoasă a ochilor și a plămânilor. Un antiseptic intern, purifică și întărește toate organele. Antiinflamator și antiviral.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Această vitamină este regina sezonul...

Smochine: oferă energie și vitalitate, ajută la repararea sistemului digestiv, cardiovascular, limfatic, reproductiv, muscular, imunitar și osos.

Banane: un aliment excelent pentru creier, ajută la construirea mușchilor și întărește sistemul nervos. Au compuși puternici antifungici și antibiotici, care oprește virușii.

Rodiile: întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc circulația, oferă protecție împotriva cancerului și Alzheimer. Reduc riscul bolilor de inima, antiinflamator, antibacterian, antiviral, ajută la prevenirea cheagurilor de sânge”, recomandă Patricia Rusu, nutriționist.

Te-ar mai interesa: Orașul care a interzis reclama la carne. Medicul C...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private