Categories: Expertul zilei

Șapte semne de alarmă ale dereglărilor imunologice. Medic: Durerile de articulații sau chiar umflarea acestora, semnul unei probleme cu imunitatea

Imunitatea reprezinta centrul vietii noastre. De ea depinde supravietuirea noastra intr-o mare de virusi, bacterii si alte microorganisme posibil daunatoare. Ea este cea care ne vindeca corect dupa o boala sau traumatism, recunoaste si distruge celulele canceroase atunci cand apar, face posibila regenerarea celulelor noastre.

Si totusi… exista boli infectioase, unele dintre ele ne omoara, exista cancer, exista boli autoimune.

Semne de alarmă ale tulburărilor imunologice

Dr. Elena Păcuraru, medic primar de medicină internă a explicat pe pagina dumneai de Facebook ce simptome apar în cazul tulburărilor imunologice.

Toate acestea se intampla cand imunitatea noastra nu functioneaza corect: este slaba, insuficient reactiva sau hiperreactiva sau chiar ataca propriile noastre celule.
Iata cateva semne ce pot trada probleme imunologice.
1. Raceli frecvente ce necesita administrare de antibiotic mai mult de doua ori pe an.
2. Depresia poate fi expresia unor perturbari imunologice care determina inflamatia celulei nervoase si scaderea nivelului de serotonina din creier, serotonina fiind neurotransmitatorul “starii de bine”.
3. Vindecarea cu intarziere a ranilor tradeaza o imunitate slab reactiva, incapabila sa furnizeze prompt material de regenerare celulara pentru vindecare.
4. Oboseala permanenta, neameliorata de somn este declansata de perturbari imune care determina inflamatie cerebrala, fiind o conditie severa ce necesita tratament. In absenta tratamentului, aceasta provoaca o afectare importanta a calitatii vietii.
5. Durerile articulare sau chiar umflarea acestora, rigiditatea articulara matinala prelungita pot fi semnele unor boli autoimune, mai ales cand apar la persoane tinere.
6. Sensibilitatea excesiva la soare, cu producerea de arsuri chiar dupa expuneri minore, poate trada instalarea unei alte boli autoimune numita lupus.
7. Durerile abdominale cu aparitie zilnica sau aproape zilnica, insotite de borborisme, balonare, scaune moi, pot fi expresia unor boli inflamator – imune intestinale ca boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragica dar pot fi si expresia unor intolerante alimentare necunoscute care au determinat inflamatie cronica la nivelul mucoasei intestinale prin mecanism imun-alergic.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

21 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică