Sarea, mit sau realitate? Află dacă e adevărat ce spun medicii

Specialiștii recomandă un consum cât mai redus de sare. Totuși, nu același sfat este dat de aceeași medici, când vine vorba de zahărul procesat. În cartea ” Sarea. Mit și realitate”, cercetătorul James DiNicolantonio spun că sarea nu dăunează sănătății.

Sarea: Mit sau realitate. De ce se contrazic studiile?

Dr. James DiNicolantonio , cercetător în bolile cardiovasculare, susține în această carte că toate concluziile studiilor după care se ghidează lumea medicală în prezent sunt făcute pe un număr foarte mic de pacienți.

Acesta susține că în cantități mici, sarea poate să ducă nu doar la senzație de foame și dorința de a consuma zahăr, ci poate provoca rezistență la insulină, creșterea greutății, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renală cronică și creșterea pulsului și chiar a tensiunii arteriale.

Sarea. Mit sau Realitate? Află dacă e adevărat ce spun experții

În timp ce oamenii consumă cantitatea de sare necesară organismului, ei pot obține o ameliorare generală a stării de sănătate.

Așadar, dacă vrei să ai o inimă sănătoasă, nu mânca mai mult de o linguriță de sare pe zi.

După ce a citit și analizat peste cinci sute de studii științifice ca să clarifice impactul sării asupra tensiunii arteriale și a bolilor de inimă, autorul a ajuns la o concluzie surprinzătoare: marea majoritate a oamenilor nu trebuie să-și controleze aportul de sare. De fapt, pentru cei mai mulți dintre noi, ar fi mai avantajos să consume mai multă sare.

Potrivit cercetătorului, prea puțină sare…

  • te poate face să jinduiești după zahăr și carbohidrați rafinați;
  • aduce organismul într-o stare de semiînfometare;
  • poate provoca rezistență la insulină, creșterea greutății, diabet tip 2, boli cardiovasculare, boala renală cronică și creșterea pulsului și chiar a tensiunii arteriale.

În schimb, consumând cantitatea de sare de care organismul tău are nevoie:

  • poți obține o ameliorare generală a stării tale, de la somn, energie și concentrare mentală până la forma fizică, fertilitate și performanțele sexuale;
  • poți să previi multe boli cronice, printre care bolile de inimă.

Dr. DiNicolantonio explică cum putem readuce sarea în alimentație cu ajutorul programului său în cinci etape, pentru a ajunge la un aport optim pentru organism.

„Dr. DiNicolantonio ne prezintă un punct de vedere rațional în ceea ce privește sarea. Acest text extrem de bine documentat ne alungă în sfârșit sentimentul de vinovăție pe care-l avem când consumăm sare, o substanță esențială pentru sănătatea noastră”, a declarat Dr. David Perlmutter.

Este sarea sarea cauza bolilor cardiovasculare?

„În această nouă carte, autorul demontează mitul străvechi potrivit căruia sarea este cauza bolilor cardiovasculare. În același timp, face recomandări excelente pentru un regim alimentar sănătos pentru inimă, care îți va delecta papilele gustative! Dacă vrei să afli adevărul despre sare, trebuie să citești cartea de față.” – Dr. Josh Axe, autorul cărții Mănâncă murdar.

„De zeci de ani, doctorii recomandă scăderea consumului de sare, dar în această carte surprinzătoare, dr. DiNicolantonio explică de ce acest sfat aparent bine informat este, de fapt, greșit.”, este de părere Dr. Robb Wolf, autorul cărții Paleo Solution, potrivit hotnews.ro.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra