Scade colesterolul rău, e laxativ natural, ajută imunitatea și sistemul digestiv. Ingredientul indispensabil pentru sănătatea ta

Din cuprinsul articolului

Pentru asemenea proprietăți, este clar că vorbim de un ingredient ce trebuie integrat constant în alimentația noastră. Este acel ingredient care crește numărul bacteriilor benefice din intestin și ajută imunitatea.

Fibrele sunt, fără doar și poate, vitale în alimentația noastră. Îmi permit să amintesc aici doar două dintre calitățile lui principale: reglează digestia și sunt bune prietene cu silueta ta. De unde rolul acesta atât de important pentru silueta ta?

„Fibrele nu se transformă în grăsimi indiferent de combinațiile alimentare pe care le faci!”, spune Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Mai mult decât atât, fibrele se digeră ușor, scad colesterolul „rău”, cresc numărul bacteriilor benefice din intestin și ajută imunitatea. Iată, o sumedenie de motive care să te îndemne să consumi fibre la fiecare masă.

Te întrebi unde le găsești?

„Fibrele sunt, dacă vrei, un fel carbohidrați care provin din plante. Fibrele sunt de două feluri – fibre alimentare solubile și fibre insolubile. Fiecare categorie vine cu plusurile ei. Pe de parte, fibrele au un aport caloric scăzut, încă un motiv în plus să spunem că sunt foarte sigure din punctul de vedere al siluetei!”, explică în continuare specialistul.

Fibrele solubile în apă contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al glicemiei, fiind extrem de sățioase.

„Mărul, fructele de pădure, prunele, perele, gutuia, portocalele, cireșele, usturoiul, orzul, ovăzul, sparanghelul, ceapa, bananele, mazărea, morcovii, ciupercile sau fasolea sunt o parte dintre alimentele care îți aduc un aport consistent de fibre solubile”, explică dr. Cornel Brotac.

Fibrele insolubile, pe de altă parte, îți potolesc foamea, ca să o spunem pe românește. Îți cresc senzația de sațietate după masă, constribuind la procesul de slăbire. „Nucile, cerealele integrale, varza, tărâțele, orezul brun, semințele de in, broccoli, avocado, dovleceii, piersicile, mazărea, rădăcinoasele, toate sunt “laxative” naturale, cu rol de reducere a constipației și prevenție a cancerului de colon”, continuă specialistul.

Așadar, ai grijă să introduci în alimentația ta aceste produse și o să vezi că atât silueta, cât și tranzitul tău intestinal vor funcționa optim.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: