miercuri, septembrie 23, 2020

Pentru asemenea proprietăți, este clar că vorbim de un ingredient ce trebuie integrat constant în alimentația noastră. Este acel ingredient care crește numărul bacteriilor benefice din intestin și ajută imunitatea.

Fibrele sunt, fără doar și poate, vitale în alimentația noastră. Îmi permit să amintesc aici doar două dintre calitățile lui principale: reglează digestia și sunt bune prietene cu silueta ta. De unde rolul acesta atât de important pentru silueta ta?

Citește și:

„Fibrele nu se transformă în grăsimi indiferent de combinațiile alimentare pe care le faci!”, spune Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Mai mult decât atât, fibrele se digeră ușor, scad colesterolul „rău”, cresc numărul bacteriilor benefice din intestin și ajută imunitatea. Iată, o sumedenie de motive care să te îndemne să consumi fibre la fiecare masă.

Te întrebi unde le găsești?

Citește și:

„Fibrele sunt, dacă vrei, un fel carbohidrați care provin din plante. Fibrele sunt de două feluri – fibre alimentare solubile și fibre insolubile. Fiecare categorie vine cu plusurile ei. Pe de parte, fibrele au un aport caloric scăzut, încă un motiv în plus să spunem că sunt foarte sigure din punctul de vedere al siluetei!”, explică în continuare specialistul.

Fibrele solubile în apă contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al glicemiei, fiind extrem de sățioase.

Citește și:

„Mărul, fructele de pădure, prunele, perele, gutuia, portocalele, cireșele, usturoiul, orzul, ovăzul, sparanghelul, ceapa, bananele, mazărea, morcovii, ciupercile sau fasolea sunt o parte dintre alimentele care îți aduc un aport consistent de fibre solubile”, explică dr. Cornel Brotac.

Fibrele insolubile, pe de altă parte, îți potolesc foamea, ca să o spunem pe românește. Îți cresc senzația de sațietate după masă, constribuind la procesul de slăbire. „Nucile, cerealele integrale, varza, tărâțele, orezul brun, semințele de in, broccoli, avocado, dovleceii, piersicile, mazărea, rădăcinoasele, toate sunt “laxative” naturale, cu rol de reducere a constipației și prevenție a cancerului de colon”, continuă specialistul.

Așadar, ai grijă să introduci în alimentația ta aceste produse și o să vezi că atât silueta, cât și tranzitul tău intestinal vor funcționa optim.

Parteneri