Categories: Ştiri sănătate

Scandal de proporții în lumea medicală. Clotilde Armand taie fondurile spitalelor, inclusiv a Spitalului de copii Grigore Alexandrescu

Un nou scandal de proporții este pe cale să izbucnească, în urma deciziei primarului sectorului 1, Clotilde Armand de a tăia fondurile spitalelor localizate în sectorul pe care îl administrează.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 3 februarie, Clotilde Armand a introdus pe ordinea de zi: „Transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București”.

Cele patru spitale vizate de hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 sunt Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Odată ce se votează această hotărâre, primăria Sectorului 1, va tăia fondurile spitalelor,

Cum comentează managerii spitalelor această decizie?

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie: „Este o gafă politică extraordinar de mare”. Scandal în lumea medicală.

„Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria]. Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar.”, a explicat Monica Pop.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice a mai spus că Clotilde Armand nu a comunicat cu nimeni înainte să ia această măsură.

„Este o gafă politică extraordinar de mare, urâţeşte atât de mult poziţia unui primar şi partidul din care face parte. Nu se poate să tai un ajutor pe care l-ai făcut [în trecut]”, a mai spus Monica Pop.

Scandal în lumea medicală. Managerul de la G. Alexandrescu: „Nu se poate discuta cu doamna primar”

„Nu înţelegem de ce s-a luat această decizie”, a spus Alexandru Ulici, care a explicat că spitalele din Bucureşti au trecut în 2002 din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a municipiului Bucureşti cu administrare de către Consiliile Locale de Sector.

„Către cine se dă această administrare? Către Primăria Municipiului Bucureşti, către Minister sau către Grigore Alexandrescu, spital care nu are nicio posibilitate să administreze nişte clădiri pentru că legea nu ne permite?”, se întreabă managerul de la spitalul Grigore Alexandrescu.

„Noi primeam bani pentru utilităţi, 220.000 de lei pe lună pentru gaze şi lumină, dar cel mai important era ceea ce se întâmpla asupra clădirii, verificările şi reparaţiile. Verificările UPS-urilor din ATI. Noi nu putem sta fără generatoare şi fără UPS-uri şi acestea costă 575.000 de lei.

Ignifugarea podurilor, acolo unde avem pacienţi, cost 185.000 de lei şi există zeci de solicitări către primaria Sectorului 1 de a se face aceste ignifugări.

Verificarea centralelor termice, 195.000 de lei. Verificările pentru autorizaţiile ISU 2.5 milioane de lei. Banii aceştia ne ajutau foarte mult”, a explicat managerul Alexandru Ulici de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„Nu se poate discuta cu doamna primar, că nu poate fi găsită”, a răspusn managerul celui mai mare spital de copii din România când a fost întrebat de Mihai Gâdea dacă a încercat să stea de vorbă cu Clotilde Armand.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

11 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

11 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

12 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

12 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

13 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

13 ore ago

Citeste si: