vineri, februarie 3, 2023

Un nou scandal de proporții este pe cale să izbucnească, în urma deciziei primarului sectorului 1, Clotilde Armand de a tăia fondurile spitalelor localizate în sectorul pe care îl administrează.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 3 februarie, Clotilde Armand a introdus pe ordinea de zi: „Transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București”.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

Cele patru spitale vizate de hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 sunt Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Odată ce se votează această hotărâre, primăria Sectorului 1, va tăia fondurile spitalelor,

Cum comentează managerii spitalelor această decizie?

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie: „Este o gafă politică extraordinar de mare”. Scandal în lumea medicală.

„Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria]. Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar.”, a explicat Monica Pop.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice a mai spus că Clotilde Armand nu a comunicat cu nimeni înainte să ia această măsură.

„Este o gafă politică extraordinar de mare, urâţeşte atât de mult poziţia unui primar şi partidul din care face parte. Nu se poate să tai un ajutor pe care l-ai făcut [în trecut]”, a mai spus Monica Pop.

Scandal în lumea medicală. Managerul de la G. Alexandrescu: „Nu se poate discuta cu doamna primar”

„Nu înţelegem de ce s-a luat această decizie”, a spus Alexandru Ulici, care a explicat că spitalele din Bucureşti au trecut în 2002 din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a municipiului Bucureşti cu administrare de către Consiliile Locale de Sector.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

„Către cine se dă această administrare? Către Primăria Municipiului Bucureşti, către Minister sau către Grigore Alexandrescu, spital care nu are nicio posibilitate să administreze nişte clădiri pentru că legea nu ne permite?”, se întreabă managerul de la spitalul Grigore Alexandrescu.

„Noi primeam bani pentru utilităţi, 220.000 de lei pe lună pentru gaze şi lumină, dar cel mai important era ceea ce se întâmpla asupra clădirii, verificările şi reparaţiile. Verificările UPS-urilor din ATI. Noi nu putem sta fără generatoare şi fără UPS-uri şi acestea costă 575.000 de lei.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Ignifugarea podurilor, acolo unde avem pacienţi, cost 185.000 de lei şi există zeci de solicitări către primaria Sectorului 1 de a se face aceste ignifugări.

Verificarea centralelor termice, 195.000 de lei. Verificările pentru autorizaţiile ISU 2.5 milioane de lei. Banii aceştia ne ajutau foarte mult”, a explicat managerul Alexandru Ulici de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„Nu se poate discuta cu doamna primar, că nu poate fi găsită”, a răspusn managerul celui mai mare spital de copii din România când a fost întrebat de Mihai Gâdea dacă a încercat să stea de vorbă cu Clotilde Armand.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private