Categories: Ştiri sănătate

Scene dramatice în Ucraina. Jurnalist: Oamenii nu ştiu exact ce informaţii sunt reale!

Scene dramatice în Ucraina. Cristi Popovici, jurnalist al Antenei 3, a transmis date în timp real de pe linia frontului.

Jurnalistul spune că oamenii nu exact ce informaţii sunt reale, mai ales că pe toate canalele media se spune că se duc lupte grele la Odessa.

„La Odessa au fost 40 de minute extrem de tensionate, în această dimineaţă, când artileria ucraineană a tras la foc continuu, nu se ştie exact către ce – rachete, avioane… Cert este că sistemul de apărare ucrainean a intrat în funcţiune exact în momentul în care se auzeau explozii la Kiev şi în celelalte mari oraşe. (…)

S-au auzit explozii şi în Odessa, în zona portului Lujnik, aflat la 20-25 de km de oraşul industrial. Populaţia este, momentan, în stare de tensiune. Nu este panică, cel puţin în Odessa, însă sunt îngrijorări.

Oamenii nu ştiu exact ce informaţii sunt reale, mai ales că pe toate canalele media se spune că se duc lupte grele la Odessa, dar în realitate nu este aşa.

În Odessa este linişte, cu excepţia a ceea ce a fost de dimineaţă, acel schimb de focuri între armata ucraineană şi ceva din partea Rusiei, însă nu se ştie deocamdată ce.

Oamenii şi-au început dimineaţa la bancomate să scoată bani, la magazine să se aprovizioneze. Se uită toţi la televizor şi caută informaţii, însă sunt foarte multe neadevărate, aşă că nu ştiu ce să mai creadă”, a spus, joi, Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina.

„Este exact ceea ce anticipau experţii înainte de începerea atacului, un război hibrid, purtat terestru, aerian, naval, dar şi informaţional, cu tot felul de fake-news-uri menite să îi sperie pe oameni”, a mai spus Cristi Popovici.

Un avion militar ucrainean a ajuns în spațiul nostru aerian

Un avion militar ucrainean Suhoi 27 a aterizat în regim de urgență la Baza 95 aeriană Bacău.

Înainte de aterizare, avionul ucranean a fost interceptat și escortat de două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române care au decolat de urgență de dimineață într-o misiune de patrulare aeriană.

Potrivit Ministerului Apărării a fost o misiune de clarificare a unei situații aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a țării.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române. Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi la Moscova, Rusia susține că a distrus deja toată infrastructura militară a bazelor Forțelor Aeriene Ucrainene, așa că avionul nu ar mai fi avut unde să se întoarcă.

La București, Ministerul Apărării menționează că Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

Ministerul dă asigurări că a luat toate măsurile necesare de reacție, atât cele care revin în mod direct instituției, precum și cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului național de securitate, conform planurilor de cooperare elaborate din timp, informează RRA.

Recent Posts

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

29 de minute ago

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

59 de minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

o oră ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

2 ore ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra