Categories: Expertul zilei

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele pot deveni grave

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele pot deveni grave dacă nu ajung la timp la medic. Sezoanele de alergii sunt susceptibile să devină mai lungi și mai intense ca urmare a creșterii temperaturilor cauzate de schimbările climatice provocate de om, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din Michigan.

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele pot deveni grave

Până la sfârșitul acestui secol, emisiile de polen ar putea începe cu 40 de zile mai devreme în primăvară decât am văzut între 1995 și 2014. Persoanele care suferă de alergii ar putea vedea că acest sezon durează mai mult cu aproximativ 20 de zile.

În plus, datorită creșterii temperaturilor și a nivelului de CO2, cantitatea anuală de polen emisă în fiecare an ar putea crește cu până la 200%.

„Alergiile respiratorii induse de polen se înrăutățesc odată cu schimbările climatice”, a declarat Yingxiao Zhang, cercetător. „Descoperirile noastre pot fi un punct de plecare pentru investigații ulterioare privind consecințele schimbărilor climatice asupra polenului și efectele corespunzătoare asupra sănătății.”

Cercetătorii au dezvoltat un model predictiv care examinează 15 dintre cele mai comune tipuri de polen și modul în care producția lor va fi afectată de schimbările climatice.

Aceștia au combinat date climatice împreună cu scenarii socio-economice, corelând modelarea lor cu datele din 1995 până în 2014. Apoi și-au folosit modelul pentru a prezice emisiile de polen pentru ultimele două decenii ale secolului XXI.

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele  variază

Simptomele alergiilor variază de la cele ușor iritante, cum ar fi ochii care lăcrimează, strănut sau erupții cutanate, până la afecțiuni mai grave, cum ar fi dificultăți de respirație sau anafilaxie.

Potrivit Asthma and Allergy Foundation of America, 30% dintre adulți și 40% dintre copii suferă de alergii în SUA.

Ierburile, buruienile și copacii care produc polen sunt afectate de schimbările climatice. Creșterea temperaturilor le determină să se activeze mai devreme decât normele lor istorice. Temperaturile mai ridicate pot crește, de asemenea, cantitatea de polen produs, potrivit sciencedaily.com.

Allison Steiner, profesor de științe climatice și spațiale și de inginerie la U-M, a declarat că modelarea dezvoltată de echipa sa ar putea permite, în cele din urmă, previziuni ale sezonului de alergii orientate către diferite regiuni geografice.

„Sperăm să includem modelul nostru de emisii de polen în cadrul unui sistem național de prognoză a calității aerului pentru a oferi publicului previziuni îmbunătățite și sensibile la climă”, a spus ea.

 

 

Recent Posts

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

27 de minute ago

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

56 de minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

o oră ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

2 ore ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra