duminică, iunie 26, 2022

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele pot deveni grave dacă nu ajung la timp la medic. Sezoanele de alergii sunt susceptibile să devină mai lungi și mai intense ca urmare a creșterii temperaturilor cauzate de schimbările climatice provocate de om, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din Michigan.

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele pot deveni grave

Până la sfârșitul acestui secol, emisiile de polen ar putea începe cu 40 de zile mai devreme în primăvară decât am văzut între 1995 și 2014. Persoanele care suferă de alergii ar putea vedea că acest sezon durează mai mult cu aproximativ 20 de zile.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

În plus, datorită creșterii temperaturilor și a nivelului de CO2, cantitatea anuală de polen emisă în fiecare an ar putea crește cu până la 200%.

„Alergiile respiratorii induse de polen se înrăutățesc odată cu schimbările climatice”, a declarat Yingxiao Zhang, cercetător. „Descoperirile noastre pot fi un punct de plecare pentru investigații ulterioare privind consecințele schimbărilor climatice asupra polenului și efectele corespunzătoare asupra sănătății.”

Cercetătorii au dezvoltat un model predictiv care examinează 15 dintre cele mai comune tipuri de polen și modul în care producția lor va fi afectată de schimbările climatice.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Aceștia au combinat date climatice împreună cu scenarii socio-economice, corelând modelarea lor cu datele din 1995 până în 2014. Apoi și-au folosit modelul pentru a prezice emisiile de polen pentru ultimele două decenii ale secolului XXI.

Schimbările climatice, coșmarul celor cu afecțiuni alergice. Simptomele  variază

Simptomele alergiilor variază de la cele ușor iritante, cum ar fi ochii care lăcrimează, strănut sau erupții cutanate, până la afecțiuni mai grave, cum ar fi dificultăți de respirație sau anafilaxie.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Potrivit Asthma and Allergy Foundation of America, 30% dintre adulți și 40% dintre copii suferă de alergii în SUA.

Ierburile, buruienile și copacii care produc polen sunt afectate de schimbările climatice. Creșterea temperaturilor le determină să se activeze mai devreme decât normele lor istorice. Temperaturile mai ridicate pot crește, de asemenea, cantitatea de polen produs, potrivit sciencedaily.com.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

Allison Steiner, profesor de științe climatice și spațiale și de inginerie la U-M, a declarat că modelarea dezvoltată de echipa sa ar putea permite, în cele din urmă, previziuni ale sezonului de alergii orientate către diferite regiuni geografice.

„Sperăm să includem modelul nostru de emisii de polen în cadrul unui sistem național de prognoză a calității aerului pentru a oferi publicului previziuni îmbunătățite și sensibile la climă”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private