Categories: Ştiri sănătate

Se dau 4.000 de euro de persoană! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Pentru femei între 25 şi 45 de ani…”

Gabriela Firea continuă proiectul care prevede decontarea procedurilor de fertilitate pentru femeile între 25 şi 45 de ani, în valoare de 4.000 de euro. Ministrul a spus că se vor face primele decontări.

Se dau 4.000 de euro de persoană! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Pentru femei între 25 şi 45 de ani…”

Fertilizarea în vitro (FIV) este cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Înglobează o serie complexă de proceduri utilizate pentru a ajuta cuplurile infertile să obțină o sarcină sau în anumite situații pentru a preveni transmiterea unor boli genetice.

Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat prelungirea perioadei în care se pot depune dosare pentru finanțarea cuplurilor infertile. Procedura de fertilizare în vitro se decontează cu suma de 4.000 de euro.

„Prelungirea programului ”Fii o şansă”, pentru cuplurile infertile înseamnă decontarea preţului întreg pentru procedura de fertilizare in vitro. Este un proiect mult aşteptat, a fost dezbătut deja cu societatea civilă. El a funcţionat cu rezultate bune în municipiul Bucureşti, unde s-au născut 556 de copii, după 1.000 de astfel de proceduri”, a declarat Gabriela Firea.

Decontările vor fi efectuate prin intermediul sistemului asigurărilor sociale de sănătate. Condiţiile sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, spune ministrul.

„La nivel naţional, proiectul este transmis pe circuitul de avizare, este realizat de Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul Sănătăţii. Decontările se vor face în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Suma decontată pentru o procedură este de 4.000 de euro, în lei, la cursul zilei. Condiţiile cred că sunt foarte bune, pentru femei între 25 şi 45 de ani, deci este o îmbunătăţire. Până acum se făceau decontări pentru doamne de până la 40 de ani. S-a eliminat acea condiţionalitate privind valoarea AMH, o analiză medicală şi, de asemenea, nu sunt condiţionate procedurile, în sensul numărului acestora, bazându-ne doar pe recomandarea medicală”, a declarat Gabriela Firea.

Proiectul va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului

„Acest proiect va intra în foarte scurt timp pe masa Executivului, ne bucurăm de susţinerea coaliţiei şi de susţinerea domnului prim-ministru. Sunt convinsă că în scurt timp, 2-3 luni, deja vom putea să realizăm primele decontări”, a declarat Gabriela Firea, potrivit infoactual.ro.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică