Categories: Ştiri sănătate

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care suferă de diabet de tip 2 medicamente mai ieftine, înainte de a prescrie aşa-numitele medicamente GLP-1, cum ar fi Ozempic al Novo Nordisk.

Este vorba de Danemarca, unde 50% dintre pacienţii noi care suferă de diabet de tip 2 au început anul trecut tratamentul cu un medicament GLP-1 compensat, fără a încerca mai întâi o alternativă mai ieftină, a explicat Agenţia Daneză pentru Medicamente.

Medicamentul-vedetă Ozempic, la mare căutare nu doar pentru diabet

Cererea pentru medicamentul pentru diabet Ozempic al Novo Nordisk a crescut, deoarece mulţi oameni au început să utilizeze medicamentul pentru diabet pentru efectele sale de slăbire.

Medicii şi alţi prescriptori din Marea Britanie au primit în iulie ordin să nu mai prescrie Ozempic persoanelor care nu suferă de diabet de tip 2, în urma unei penurii naţionale de medicamente GLP-1, din cauza cererii în creştere pentru utilizarea aprobată şi off-label.

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Agenţia Daneză pentru Medicamente se aşteaptă ca aproape jumătate dintre toţi cei care utilizează în prezent medicamente GLP-1 să treacă la alternative mai ieftine, dar a spus că va continua să compenseze pacienţii pentru medicamentele lor GLP-1, dacă nu pot fi trataţi cu omologii mai ieftini.

Medicamentele care vor fi afectate de noul regulament al Danemarcei, care va intra în vigoare pe data de 25 noiembrie a.c., includ Ozempic şi Rybelsus ale Novo Nordisk şi Trulicity al Eli Lilly. Omoloagele mai puţin costisitoare sunt recomandate pe acelaşi nivel cu medicamentele GLP-1, a precizat sursa citată de News.ro.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

5 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

34 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică