Categories: Expertul zilei

Secretele unei vieți fără boli. Constantin Dulcan: „Putem să încetinim sau chiar să inversăm îmbătrânirea”

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, reputat specialist în neurologie și psihiatrie, a dezvăluit faptul că puterea vindecării se află în fiecare din noi. În acest sens, de mare ajutor sunt rugăciunile sau meditația.

În fața bolii sau a morții, oamenii se întorsc spre Divinitate pentru ajutor, pentru că rugăciunile sunt parte din religia noastră.

Prof. dr. Dulcan crede și afirmă cu tărie că este momentul ca omul să fie privit „în profunzime”, printr-o abordare holistică, „de la invizibil către vizibil”.

Rugăciunea pe care profesorul Dulcan o rostește de șapte ori

Preofesorul Dulcan rostește rugaciunea „Tatăl Nostru” de șapte ori pentru ajutor rapid la problemele ce îl macină.

„Mă spovedesc. Când eram tânăr, nu o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că este o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că, atunci când plec de la spovedanie, parcă plutesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste.

(…) Arsenie Boca sfătuia că, ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de șapte ori „Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe degete, de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnezeu în fiecare secundă că trăiți”, a spus Constantin Dulcan.

Reputatul profesor atrage atenția că nu e bine să ducem numele Domnului în deșert pentru că nu ne va fi bine în viață.

„Știți ce i-a spus Iisus lui Toma: ”Toma, Toma, n-ai crezut, dar era mult mai bine dacă credeai înainte să vezi!”. Toți oamenii care au gânduri rele vor plăti, mai ales dacă aceste cuvinte nedorite sunt adresate pentru entitățile noastre sacre.

Eu zic că nimeni nu are voie să își bată joc de mama noastră. Eu am văzut că toți cei care au făcut asta au murit de un cancer și nu cred că e bine să ne jucăm cu aceste lucruri. Ce am văzut eu ca medic întâmplându-se…

Eu am 1.000 de dovezi că Dumnezeu există, am văzut vindecări făcându-se prin asta, am scris despre asta, am mers în multe pelerinaje, experiența morții clinice, vindecări de cancer. Sunt lucruri care vin din altă dimensiune a Universului, nu le poți explica, așa că mai bine taci” a povestit prof. dr. Dulcan la Antena 3.

Secretele unei vieţi fără boli: „Putem să încetinim sau chiar să inversăm îmbătrânirea”

Profesorul Constantin Dulcan a dezvăluit secretele unei vieţi fără boli, plecând de la originea afecţiunilor şi prevenindu-le prin schimbarea condiţiilor şi stilului de viaţă.

„Plecăm de la basme, pe care toată lumea le-a considerat a fi basme, dar iată că trăim zilele în care pare să fie o realitate. Aici sunt două lucruri: putem să încetinim ritmul îmbătrânirii sau chiar să obţinem o inversare a bătrâneţii spre tinereţe.

Ultima versiune, adică inversarea, deocamdată s-a reuşit la animale, de pildă pe şoricei transgenici s-a reuşit acest lucru, dar şi vindecări de diabet şi chiar o reîntinerire. Un alt lucru interesant: s-a transfuzat la un şoarece în vârstă sânge de la unul tânăr şi din nou s-a obţinut o inversare a fenomenului de la bătrâneţe spre tinereţe.

Există în Statele Unite ale Americii un institut al nemuririi. Acolo, cercetătorii sunt oameni cu diplome de la instituţii serioare, de mare prestigiu ştiinţific, şi ei tot speră ca în următorii 30-50 de ani să obţină acest fenomen. Deocamdată se fac studii, se fac cercetări. Rezultă şi nişte lucruri foarte utile.

De pildă, prin procedee de tip nanotehnologic, adică de dimensiuni extrem de mici, se curăţă vasele de sânge, să reuşim prin celulele stem să creem organe şi să schimbăm organele care sunt îmbătrânite: ficatul, inima. Sunt lucruri care nu mi se pare imposibile, ci dimpotrivă. Cred că este un mare beneficiu pentru omenire.

Observaţi cât de dificil este să faci un transplant de ficat, până găseşti, să fie compatibilitate. Tot ce putem să spunem este că trăim într-o epocă sub raport ştiinţific extrem de promiţătoare şi de mare optimism pentru omenire”, este de părere Constantin Dulcan.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

8 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

9 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

10 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

10 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

11 ore ago

Citeste si: