Categories: Stil de viaţă

Secretul tinereții este în noi. Terapia cu lumină stimulează regenerarea pielii și ameliorează ridurile

Secretul tinereții este chiar în noi, iar drumul până la ea este pavat cu lumină, în sensul propriu. După succesul de care s-a bucurat fototerapia – terapia cu lumina – oamenii de știință au creat o nouă tehnologie specială care emite lumină la cea mai blândă intensitate posibilă și care reușește să stimuleze regenerarea celulară în mod natural, non-invaziv și fără durere.

Lumina a devenit, în ultimii ani, „ingredientul” de bază al multor tratamente estetice de rejuvenare sau dermatologice, menite să trateze o serie de afecțiuni – acnee, alopecie, psoriazis etc. După terapiile laser, care folosesc energie luminoasă de intensitate mare și care sunt mai agresive cu pielea, avansul tehnologic aduce o noutate absolută – cea mai blândă terapie pe bază de lumină, disponibilă la ora actuală, Gentle Waves. Noua terapie ajută la vindecarea arsurilor solare, la ameliorarea rozaceei și ridurilor, dar poate fi folosită și concomitent cu alte proceduri de rejuvenare pentru redarea strălucirii și aspectului tineresc al pielii.

Ridurile din jurul ochilor, tratate mai ușor

Gentle Waves este un tratament care are la bază tehnologia fotomodulatoare. Aparatul este prevăzut cu o serie de LED-uri care emit pulsatii luminoase asupra pielii, intensificând activitatea celulară și stimulând celulele să producă proteine esențiale care conferă pielii acel aspect ferm și întinerit. Oamenii de știință compară procedura care are la bază răspunsul fotomodulator cu fotosinteza, procesul natural prin care plantele folosesc clorofila pentru a transforma lumina soarelui în blocuri de celule care stimulează regenerarea. Pe același principiu, terapia Gentle Waves folosește energie din surse LED, la o intensitate specifică, de joasă intensitate, care activează procesele celulare. Gentle Waves este singura terapie de rejuvenare din lume care are la bază această tehnologie fotomodulatoare patentată.

De ce este însă Gentle Waves atât de diferită de alte terapii?

„Spre deosebire de terapiile obișnuite de rejuvenare care produc un efect termic asupra zonei tratate pentru a induce un răspuns de vindecare din partea organismului sau care folosesc diferite substanțe cu rol de peeling (îndepărtare a țesuturilor), terapia Gentle Waves este mult mai fină și nu produce nici cea mai mica agresiune asupra pielii. Îmbunătățește aspectul pielii ridate sau arse de soare, fără a implica surse de energie înaltă și agresiune termică. Pentru prima dată, reușim să încetinim scăderea colagenului și să stimulăm producția de colagen nou, fără durere, fără iritație și efecte adverse severe”, explică dr. Michael Russu, medic dermatolog în cadrul clinicii Bioderm, București.

În plus, terapia Gentle Waves poate atenua și riduri destul de greu accesibile până acum. „Faptul că nu este nevoie de ochelari de protecție, precum în cazul altor fototerapii de rejuvenare, permite și tratarea ridurilor periorbitale (din jurul ochilor), ceea ce este un beneficiu uriaș pe care nu îl puteam obține cu alte terapii pe bază de lumină”, adaugă medicul dermatolog Michael Russu.

O ședință durează doar un minut

Terapia este non-invazivă, nu are efecte adverse, nu provoacă durere și nu are efect termic, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele, dar și pentru persoanele foarte active. O ședință clasică durează doar un minut. Pentru a beneficia la maximum de efectele terapiei, dermatologii recomandă 8-10 ședințe cu Gentle Waves. Având în vedere că Gentle Waves nu implică nicio agresiune termică, pot fi făcute și până la 2 ședințe pe săptămână.

Rezultatele încep să se vadă de la o ședință la alta, majoritatea pacienților raportând îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii după 5-7 ședințe. Studiile au arătat însă că terapia continua să aducă beneficii pielii și pe termen lung, după finalizarea ședințelor de tratament. Rezultate pe termen lung s-au observat la persoanele care au folosit produse de protecție solară optime.

Recent Posts

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

20 de minute ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

o oră ago

Trei zodii vor trage lozul cel mare în IUNIE. Au parte de câștig toate planurile: noroc, bani, dragoste, călătorii

Luna iunie va fi o lună perfectă pentru acești nativi, care își vor împlini în…

2 ore ago

Vestea bună a zilei! Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se întorc pe sticlă. Unde îi vom putea vedea din nou și când

Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu revin la TV. Vești excelente pentru fanii celor trei chefi care…

2 ore ago

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale și sănătatea inimii. Lidia Fecioru: „Dimineața și seara, 5 minute”

Exercițiu pentru reglarea tensiunii arteriale. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu hipertensiunea…

3 ore ago

Citeste si: