Sari la conținut

Secretul tinereții este în noi. Terapia cu lumină stimulează regenerarea pielii și ameliorează ridurile

Secretul tinereții este chiar în noi, iar drumul până la ea este pavat cu lumină, în sensul propriu. După succesul de care s-a bucurat fototerapia – terapia cu lumina – oamenii de știință au creat o nouă tehnologie specială care emite lumină la cea mai blândă intensitate posibilă și care reușește să stimuleze regenerarea celulară în mod natural, non-invaziv și fără durere.

Lumina a devenit, în ultimii ani, „ingredientul” de bază al multor tratamente estetice de rejuvenare sau dermatologice, menite să trateze o serie de afecțiuni – acnee, alopecie, psoriazis etc. După terapiile laser, care folosesc energie luminoasă de intensitate mare și care sunt mai agresive cu pielea, avansul tehnologic aduce o noutate absolută – cea mai blândă terapie pe bază de lumină, disponibilă la ora actuală, Gentle Waves. Noua terapie ajută la vindecarea arsurilor solare, la ameliorarea rozaceei și ridurilor, dar poate fi folosită și concomitent cu alte proceduri de rejuvenare pentru redarea strălucirii și aspectului tineresc al pielii.

Ridurile din jurul ochilor, tratate mai ușor

Gentle Waves este un tratament care are la bază tehnologia fotomodulatoare. Aparatul este prevăzut cu o serie de LED-uri care emit pulsatii luminoase asupra pielii, intensificând activitatea celulară și stimulând celulele să producă proteine esențiale care conferă pielii acel aspect ferm și întinerit. Oamenii de știință compară procedura care are la bază răspunsul fotomodulator cu fotosinteza, procesul natural prin care plantele folosesc clorofila pentru a transforma lumina soarelui în blocuri de celule care stimulează regenerarea. Pe același principiu, terapia Gentle Waves folosește energie din surse LED, la o intensitate specifică, de joasă intensitate, care activează procesele celulare. Gentle Waves este singura terapie de rejuvenare din lume care are la bază această tehnologie fotomodulatoare patentată.

De ce este însă Gentle Waves atât de diferită de alte terapii?

„Spre deosebire de terapiile obișnuite de rejuvenare care produc un efect termic asupra zonei tratate pentru a induce un răspuns de vindecare din partea organismului sau care folosesc diferite substanțe cu rol de peeling (îndepărtare a țesuturilor), terapia Gentle Waves este mult mai fină și nu produce nici cea mai mica agresiune asupra pielii. Îmbunătățește aspectul pielii ridate sau arse de soare, fără a implica surse de energie înaltă și agresiune termică. Pentru prima dată, reușim să încetinim scăderea colagenului și să stimulăm producția de colagen nou, fără durere, fără iritație și efecte adverse severe”, explică dr. Michael Russu, medic dermatolog în cadrul clinicii Bioderm, București.

În plus, terapia Gentle Waves poate atenua și riduri destul de greu accesibile până acum. „Faptul că nu este nevoie de ochelari de protecție, precum în cazul altor fototerapii de rejuvenare, permite și tratarea ridurilor periorbitale (din jurul ochilor), ceea ce este un beneficiu uriaș pe care nu îl puteam obține cu alte terapii pe bază de lumină”, adaugă medicul dermatolog Michael Russu.

O ședință durează doar un minut

Terapia este non-invazivă, nu are efecte adverse, nu provoacă durere și nu are efect termic, fiind potrivită pentru toate tipurile de piele, dar și pentru persoanele foarte active. O ședință clasică durează doar un minut. Pentru a beneficia la maximum de efectele terapiei, dermatologii recomandă 8-10 ședințe cu Gentle Waves. Având în vedere că Gentle Waves nu implică nicio agresiune termică, pot fi făcute și până la 2 ședințe pe săptămână.

Rezultatele încep să se vadă de la o ședință la alta, majoritatea pacienților raportând îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii după 5-7 ședințe. Studiile au arătat însă că terapia continua să aducă beneficii pielii și pe termen lung, după finalizarea ședințelor de tratament. Rezultate pe termen lung s-au observat la persoanele care au folosit produse de protecție solară optime.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel