Categories: Ştiri sănătate

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să-și plătească tratamentele. Tratamentul Covid ajunge la 3.000 de euro pe zi

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să fie obligați să-și plătească tratamentele. Tratamentul Covid ajunge la 3.000 de euro pe zi.

În prezent, pacienții cu Covid-19 care ajung la terapie intensivă sunt acoperiți integral pentru tratamentul lor, care costă aproximativ 3.000 de euro pe zi.

Șeful sistemului de spitale din Paris a declanșat o dezbatere aprinsă punând la îndoială dacă persoanele care refuză să fie vaccinate anti-covid ar trebui să aibă în continuare tratamentul acoperit de asigurările publice de sănătate.

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să fie obligați să-și plătească tratamentele

În cadrul sistemului universal de asistență medicală din Franța, toți pacienții cu Covid-19 care ajung la terapie intensivă sunt acoperiți în totalitate pentru tratamentul lor, care costă aproximativ 3.000 de euro (3.340 USD) pe zi și durează de obicei o săptămână până la 10 zile.

„Când sunt disponibile medicamente gratuite și eficiente, ar trebui ca oamenii să poată renunța la ele fără consecințe, … în timp ce noi ne străduim să avem grijă de alți pacienți?”, a declarat miercuri șeful sistemului de spitale AP-HP din Paris, Martin Hirsch, la televiziunea franceză.

Hirsch a spus că a ridicat problema deoarece costurile sănătății explodează. În acest context, comportamentul iresponsabil al unora nu ar trebui să pună în pericol disponibilitatea sistemului pentru toți ceilalți, susține acesta.

Câțiva profesioniști francezi din domeniul sănătății i-au respins propunerea, politicienii de extremă dreaptă au cerut concedierea lui Hirsch, iar primarul Parisului Anne Hidalgo, care prezidează consiliul de administrație AP-HP și care este candidatul socialist la alegerile prezidențiale din aprilie, a spus că nu este de acord cu propunerea lui.

Un hashtag care cere demiterea lui Hirsch a fost popular pe Twitter în Franța.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, nu a comentat apelul lui Hirsch, dar Olga Givernet, deputat al partidului LREM al președintelui Emmanuel Macron, a declarat joi la BFM TV că „problema ridicată de comunitatea medicală nu poate fi ignorată”.

Potrivit Reuters, un sondaj e la jumătatea lunii ianuarie a arătat că 51% dintre francezi au considerat că este justificat ca persoanele nevaccinate care ajung la terapie intensivă să plătească o parte sau toată factura la spital.

Deputatul conservator din Les Républicains, Sebastien Huyghe – al cărui proiect de lege prin care cei nevaccinați le plătesc o parte din costurile medicale a fost respins de parlament – a spus că ideea nu este de a respinge cei nevaccinați din secțiile de terapie intensivă, ci de a-i face să plătească o contribuție minimă pentru costul îngrijirii lor.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra