Sari la conținut

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să-și plătească tratamentele. Tratamentul Covid ajunge la 3.000 de euro pe zi

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să fie obligați să-și plătească tratamentele. Tratamentul Covid ajunge la 3.000 de euro pe zi.

În prezent, pacienții cu Covid-19 care ajung la terapie intensivă sunt acoperiți integral pentru tratamentul lor, care costă aproximativ 3.000 de euro pe zi.

Șeful sistemului de spitale din Paris a declanșat o dezbatere aprinsă punând la îndoială dacă persoanele care refuză să fie vaccinate anti-covid ar trebui să aibă în continuare tratamentul acoperit de asigurările publice de sănătate.

Șeful spitalelor din Paris vrea ca nevaccinații să fie obligați să-și plătească tratamentele

În cadrul sistemului universal de asistență medicală din Franța, toți pacienții cu Covid-19 care ajung la terapie intensivă sunt acoperiți în totalitate pentru tratamentul lor, care costă aproximativ 3.000 de euro (3.340 USD) pe zi și durează de obicei o săptămână până la 10 zile.

„Când sunt disponibile medicamente gratuite și eficiente, ar trebui ca oamenii să poată renunța la ele fără consecințe, … în timp ce noi ne străduim să avem grijă de alți pacienți?”, a declarat miercuri șeful sistemului de spitale AP-HP din Paris, Martin Hirsch, la televiziunea franceză.

Hirsch a spus că a ridicat problema deoarece costurile sănătății explodează. În acest context, comportamentul iresponsabil al unora nu ar trebui să pună în pericol disponibilitatea sistemului pentru toți ceilalți, susține acesta.

Câțiva profesioniști francezi din domeniul sănătății i-au respins propunerea, politicienii de extremă dreaptă au cerut concedierea lui Hirsch, iar primarul Parisului Anne Hidalgo, care prezidează consiliul de administrație AP-HP și care este candidatul socialist la alegerile prezidențiale din aprilie, a spus că nu este de acord cu propunerea lui.

Un hashtag care cere demiterea lui Hirsch a fost popular pe Twitter în Franța.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, nu a comentat apelul lui Hirsch, dar Olga Givernet, deputat al partidului LREM al președintelui Emmanuel Macron, a declarat joi la BFM TV că „problema ridicată de comunitatea medicală nu poate fi ignorată”.

Potrivit Reuters, un sondaj e la jumătatea lunii ianuarie a arătat că 51% dintre francezi au considerat că este justificat ca persoanele nevaccinate care ajung la terapie intensivă să plătească o parte sau toată factura la spital.

Deputatul conservator din Les Républicains, Sebastien Huyghe – al cărui proiect de lege prin care cei nevaccinați le plătesc o parte din costurile medicale a fost respins de parlament – a spus că ideea nu este de a respinge cei nevaccinați din secțiile de terapie intensivă, ci de a-i face să plătească o contribuție minimă pentru costul îngrijirii lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel