Semn timpuriu al accidentului vascular cerebral. Poate să apară cu șapte zile înainte

Vorbirea dumneavoastră ar putea să vă avertizeze cu privire la un accident vascular cerebral iminent chiar cu o săptămână înainte de eveniment.

Mulți oameni mor în urma unui accident vascular cerebral, deoarece creierul nu poate supraviețui fără un aport constant de sânge bogat în oxigen. Prin urmare, este imperativ să tratăm urgența medicală cât mai repede posibil. Din fericire, unii oameni ar putea experimenta semne de avertizare în zilele premergătoare unui accident vascular cerebral.

O parte din caracterul amenințător de viață al accidentului vascular cerebral se datorează capacității sale de a apărea din senin.

În combinație cu lipsa de oxigen care ajunge la creier, se ajunge la o urgență medicală gravă.

Accidentul vascular cerebral ischemic

Cu toate acestea, un studiu, publicat în revista Academiei Americane de Neurologie, împărtășește că semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral ischemic pot apărea cu „până la șapte zile” înainte de atac.

Considerat cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral, accidentul vascular cerebral ischemic este declanșat de un cheag de sânge care blochează fluxul de sânge și oxigen către creier.

Cercetarea explică faptul că 80% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt ischemice și sunt adesea precedate de așa-numitul accident vascular cerebral de avertizare sau mini-atac cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale de avertizare sau miniaccidentele vasculare cerebrale sunt termeni comuni utilizați pentru a descrie un atac ischemic tranzitoriu (AIT).

Un atac ischemic tranzitoriu este declanșat de o întrerupere temporară a alimentării cu sânge a unei părți a creierului.

Această problemă de sănătate prezintă simptome asemănătoare unui accident vascular cerebral, dar durează doar câteva minute și nu stimulează leziuni cerebrale.

Potrivit studiului, unul dintre semnele de avertizare este disartria bruscă.

Disartria, mai bine cunoscută sub numele de dificultăți de vorbire, apare atunci când mușchii pe care îi folosiți pentru vorbire sunt slabi sau aveți dificultăți în a-i controla.

Semnul poate să apară cu 7 zile înainte de eveniment

Acest semn de avertizare bruscă poate apărea chiar și cu o săptămână înainte de a se produce urgența medicală în toată regula.

Analizând 2.416 participanți, echipa de cercetare i-a examinat pe cei care au suferit un accident vascular cerebral ischemic.

La 549 de pacienți, AVC-urile ischemice au apărut înainte de urgența propriu-zisă și au avut loc în cele șapte zile precedente în majoritatea cazurilor.

De fapt, aproximativ 43% dintre participanții cu mini-atacuri cerebrale au prezentat semnele „timpurii” la un moment dat în săptămâna care a precedat accidentul vascular cerebral.

Autorul studiului, Peter M. Rothwell, a declarat: „Știm de ceva timp că sunt adesea un precursor al unui accident vascular cerebral major.

„Ceea ce nu am reușit să determinăm este cât de urgent trebuie să fie evaluați pacienții după un astfel de episod pentru a primi cel mai eficient tratament preventiv.

Recent Posts

Hotnews: 6 milioane de români plătesc asigurare de sănătate și 19 milioane beneficiază

În acest an, în România, aproape 6 milioane de persoane plătesc asigurări de sănătate, în…

6 minute ago

O bacterie care poate ucide în 48 de ore se răspândește cu rapiditate

Alarmant. O bacterie care poate ucide în 48 de ore e tot mai răspândită. Sindromul…

36 de minute ago

Pensionarii care primesc 1000 de lei în plus la pensie

În România, recalcularea pensiilor este în plină desfășurare, stârnind interesul publicului cu privire la numărul…

o oră ago

Povestea impresionantă a unor pacienți cu Alzheimer care au reușit să scape de boală prin schimbări ale stilului de viață

Doi  pacienți cu Alzheimer au reușit să scape de boală prin schimbări ale stilului de…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu vremea din iulie până în septembrie. Un nou fenomen meteo poate aduce furtuni violente

 Un nou fenomen meteo din iulie până în septembrie. El Nino, fenomenul climatic resimțit intens…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto