Semne ale bolii Parkinson care pot apărea cu 10 ani înainte de diagnosticare

Cercetătorii de la Universitatea Queen Mary din Londra au explorat simptomele timpurii și factorii de risc pentru boala Parkinson.

Analizând dosarele medicale, echipa a descoperit că anumite simptome ale bolii Parkinson pot apărea cu până la 10 ani înainte de diagnostic. Finanțați de Bart’s Charity, oamenii de știință au analizat dosarele medicale a peste un milion de persoane care locuiesc în estul Londrei între 1990 și 2018. Analizând date suplimentare din UK Biobank, cercetătorii au descoperit doi factori de risc „noi” pentru Parkinson.

Autorul principal al studiului, Dr. Cristina Simonet, a declarat: „Acesta este primul studiu care se concentrează pe faza de prediagnosticare a bolii Parkinson la o populație atât de diversă, cu un grad ridicat de deprivare socio-economică, dar cu acces universal la asistență medicală.”

Neurologul și doctorandul de la Queen Mary a adăugat: „Persoanele din grupurile etnice minoritare și din zonele defavorizate au fost în mare parte subreprezentate până acum în cercetarea privind Parkinson.

„Dar, pentru a ne permite să obținem o imagine completă a afecțiunii, trebuie să ne asigurăm că cercetarea este incluzivă și îi reprezintă pe toți cei afectați.”

Cei doi „noi factori de risc” identificați sunt epilepsia și pierderea auzului, care au fost sugerate în prealabil în cercetări anterioare.

Epilepsia, mai frecventă la pacienții cu Parkinson

Dr. Simonet a explicat: „În timp ce cercetările anterioare au sugerat această asociere, cum ar fi faptul că epilepsia este mai frecventă la pacienții cu Parkinson decât la populația generală, este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin această relație.

„Între timp, este important ca medicii din asistența medicală primară să fie conștienți de aceste legături.

„Și să înțeleagă cât de devreme pot apărea simptomele Parkinsonului, astfel încât pacienții să poată obține un diagnostic în timp util, iar medicii să poată acționa din timp pentru a ajuta la gestionarea afecțiunii.”

În ceea ce privește simptomele timpurii ale bolii Parkinson, tremorul – deși este unul dintre cele mai ușor de recunoscut semne ale afecțiunii – a apărut „cu 10 ani înainte de un eventual diagnostic”.

Co-autorul, Dr. Alastair Noyce, lector în neurologie și neuroepidemiologie la Queen Mary, a explicat.

„Oamenii se prezintă la medicul de familie cu simptome, dar de multe ori nu primesc un diagnostic decât după cinci până la 10 ani de la acest lucru”, a spus el.

Semne ale bolii Parkinson care pot apărea cu 10 ani înainte de diagnosticare

„Tremorul, de exemplu, este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simptome ale bolii Parkinson, dar a fost observat cu 10 ani înainte de un eventual diagnostic în studiul nostru”.

Dr. Noyce a subliniat: „Este prea mult timp pentru ca pacienții să aștepte. Dacă reușim să diagnosticăm Parkinsonul mai devreme, avem o oportunitate reală de a interveni din timp și de a oferi tratamente care ar putea îmbunătăți calitatea vieții pacienților.

„Acest studiu confirmă faptul că multe dintre simptomele și caracteristicile timpurii ale bolii Parkinson pot apărea cu mult timp înainte de diagnosticare.”

Prin intermediul cercetărilor lor în curs de desfășurare PREDICT-PD, cercetătorii urmăresc să identifice persoanele cu risc înainte de apariția simptomelor evidente.

Ei speră că un diagnostic mai devreme ar putea deschide calea pentru a încetini progresia bolii Parkinson sau pentru a vindeca afecțiunea în viitor.

Simptomele bolii Parkinson, așa cum sunt evidențiate de NHS:

  • Scuturarea involuntară a anumitor părți ale corpului (tremor)
  • Mișcări lente
  • Mușchi înțepeniți și inflexibili.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra