Categories: Ştiri sănătate

Semne de cancer intestinal: semnul persistent care NU trebuie ignorat – poate fi subtil

Cancerul intestinal poate avea o serie de semne. Este foarte important să depistați cancerul devreme, deoarece acest lucru vă poate ajuta enorm. Într-adevăr, Bowel Cancer UK spune că cancerul intestinal este tratabil și vindecabil „mai ales dacă este diagnosticat devreme”. Din păcate, ratele de supraviețuire scad pe măsură ce boala se dezvoltă, așa că organizația de sănătate spune că „diagnosticul precoce chiar salvează vieți”.

Intestinul face parte din sistemul digestiv, care este necesar pentru descompunerea alimentelor și deplasarea deșeurilor nedigerate de-a lungul intestinului către rect pentru a fi excretate din organism. Deloc surprinzător, multe simptome pot apărea atunci când mergi la toaletă.

Doctorul Belinda Griffiths, care efectuează teste de cancer de la Clinica Fleet Street, a subliniat o serie de semne.

Ea a spus: „Simptomele cancerului intestinal pot fi subtile și pot fi adesea confundate cu simptomele altor boli, mai puțin grave.

Este important de reținut că majoritatea persoanelor cu aceste simptome nu au cancer intestinal, dar simptomele nu trebuie ignorate în cazul în care apar.”

Medicul de familie afirmă: „Ar trebui să subliniați preocupările și simptomele care sunt prezente mai mult de trei săptămâni medicului dumneavoastră, astfel încât să poată investiga cauza.

Întârzierea investigației ar putea duce la diagnosticarea cancerului intestinal într-o etapă ulterioară.”

Doctorul Belinda a spus că schimbarea persistentă și inexplicabilă a obiceiului intestinal, cum ar fi mișcările intestinale mai frecvente, constipația sau scaunele mai moi, care durează mai mult de șase săptămâni, sunt un semn comun.

Bowel Cancer UK spune că unul din 15 bărbați și una din 18 femei vor fi diagnosticați cu cancer intestinal pe parcursul vieții. Organizația de sănătate spune: „Dacă aveți simptome, nu vă simțiți jenați și nu le ignorați”.

NHS explică: „Când vezi pentru prima dată un medic de familie, acesta vă va întreba despre simptomele dumneavoastră și dacă aveți antecedente familiale de cancer intestinal”.

Potrivit organismului de sănătate, medicul dumneavoastră de familie poate efectua o serie de teste. „De obicei, vă vor efectua o simplă examinare a fundului, cunoscută sub numele de examen rectal digital (DRE) și vă vor examina burta (abdomenul).”

Există unii factori de risc cunoscuți, deși a avea unul sau mai mulți factori de risc nu înseamnă totuși că veți avea cu siguranță cancer intestinal.

Deși este foarte dificil să cercetezi legătura dintre dietă și cancer, studiile au arătat că anumite alimente pot afecta cu siguranță riscul de cancer intestinal.

Carnea procesată este orice carne care a fost tratată pentru a o conserva și/sau pentru a adăuga aromă – de exemplu, slănină, salam, cârnați, conserve de carne sau nuggets de pui.

Guvernul recomandă persoanelor care consumă peste 90 g de carne roșie și procesată pe zi să o reducă la 70 g sau mai puțin.

Recent Posts

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 minute ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

33 de minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

o oră ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

2 ore ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

3 ore ago

Citeste si: