joi, octombrie 6, 2022

Sistemul digestiv are un rol foarte important pentru sănătatea organismului nostru. Acesta este responsabil pentru acumularea nutrienților esențiali din alimentație și, de asemenea, face parte din sistemul natural de detoxifiere a organismului.

Alimentație este un factor decisiv în privința sănătății intestinului. Anumite alimente îl pot susține și îl pot echilibra, în timp ce anumite produse pot altera în mod semnificativ sănătatea sistemului digestiv.

Te-ar mai interesa: Rona Hartner face ASTA în fiecare dimineață: Este ...

Ce alimente eviți pentru a avea un intestin sănătos

Produsele lactate. Prin conţinutul ridicat de lactoză, aceste produse pot fi mai greu de digerat de unele persoane. La maturitate, organismul nu mai produce enzimele responsabile pentru digerarea laptelui, ceea ce poate afecta sistemul digestiv.

Alimentele bogate în amidon. Aceste produse conţin o cantitate mare de carbohidraţi, iar în procesul de digestie eliberează compuşi cu potenţial gazogen. În această cetegorie se încadrează produsele cerealiere, produsele din grâu, dar şi porumbul şi cartofii.

Bananele. Bogate în potasiu şi carbohidraţi, pot provoca constipaţie, iar asta îngreunează tranzitul intestinal. Uneori, pot apărea chiar sângerări. Astfel, nu sunt recomandate mai ales persoanelor predispuse la constipație și, de asemenea, trebuie consumate cu moderație.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Aliment retras din magazine de AN...

Fasolea este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre, dar este și greu de digerat, ceea ce duce adesea la gaze și crampe. Corpului îi este greu să o descompună, ceea ce poate duce la probleme digestive. Înmuiați întotdeauna fasolea uscată câteva ore înainte de a o găti pentru a evita aceste probleme.

Mâncarea prăjită poate promova creșterea bacteriilor intestinale dăunătoare. Aceste alimente sunt în mare parte gătite în grăsimi saturate și trans, care pot irita stomacul, pot duce la diaree, gaze și dureri de stomac. De asemenea, mâncarea prăjită transformă chiar și grăsimile sănătoase în grăsimi nesănătoase, anulând orice beneficiu nutrițional.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: ”Această legumă reduce semnificativ ...

Pește de crescătorie. Utilizarea antibioticelor în agricultură poate afecta negativ microbiomul intestinal, ducând la un echilibru nesănătos al bacteriilor din organism, scrie DC News.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private