Sfat pentru gravide: evitați să faceți asta înainte de somn. Risc de diabet gestațional

Sfat pentru gravide: Femeile însărcinate sunt sfătuite să evite lumina artificială cu trei ore înainte de culcare.

În încercarea de a reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, femeile însărcinate sunt sfătuite să stea departe de lumina artificială noaptea târziu, inclusiv lumina de la telefoanele mobile și dispozitivele electronice.

Femeile însărcinate ar trebui să stea departe de lumina artificială la culcare, pentru a-și reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, au arătat noi cercetări.

Cinci din 100 de femei din Marea Britanie sunt afectate de această afecțiune, conform Colegiului Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor și poate duce la complicații și probleme de sănătate pentru copilul lor nenăscut.

Sfat pentru gravide: evitați să faceți asta înainte de somn. Risc de diabet gestațional

Cercetările publicate în American Journal of Obstetrics and Gynecology Maternal Fetal Medicine au arătat legătura dintre femeile care sunt expuse la niveluri mai mari de lumină în cele trei ore înainte de somn și riscul crescut de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.

Oamenii de știință cred că expunerea la lumină pe timp de noapte suprimă nivelul unui hormon numit melatonină, care perturbă ceasul intern al corpului și, prin urmare, are un impact asupra diferitelor procese metabolice, cum ar fi reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Aceștia sugerează că, dacă femeile sunt capabile să diminueze lumina artificială, ar putea exista un beneficiu pentru sănătatea lor și asta dacă copilul lor.

Dr Minjee Kim, care a condus studiul la Universitatea Northwestern, din Illinois, SUA, și echipa sa au lucrat cu 714 femei, care erau în al doilea trimestru de sarcină și purtau senzori de lumină în jurul încheieturilor și țineau jurnalele de somn.

Rezultatele arată că 16 dintre cele 247 de femei care au petrecut doar aproximativ 1,7 ore în lumină slabă au dezvoltat diabet gestațional, comparativ cu 12 dintre cele care au petrecut aproximativ 2,2 ore în lumină slabă și trei dintre cele care au petrecut aproximativ 2,6 ore în lumină slabă. 

„Femeile care au petrecut cel mai puțin timp în lumină slabă au avut șanse de cinci ori mai mari de a dezvolta diabet gestațional în comparație cu cele care au petrecut cel mai mult timp în lumină slabă”, a spus dr. Kim.

Sfatul specialiștilor

Cercetătorii spun că legătura a fost evidentă chiar și atunci când au luat în considerare factori precum vârsta, calitatea și durata somnului, indicele de masă corporală și cât de multă lumină au fost expuși participanții în timpul zilei.

Femeiele însărcinate sunt sfătuite să diminueze lumina „începând cu trei ore înainte de culcare”. Ele ar trebui, de asemenea, să evite lumina de la telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, în această perioadă.

„Încercați să le lăsați deoparte dacă este posibil, dar dacă nu, cel puțin încercați să diminuați ecranul sau să le puneți în modul de noapte”, a spus Dr. Kim.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

8 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

9 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

10 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică