marți, august 16, 2022

„Conform unor studii, sunt dispozitivele perfecte și pentru transmiterea microbilor, fiind chiar mai periculoase decât scaunele de toaletă.

În urma studiilor s-a constatat că există în medie 17.000 de copii ale genelor bacteriene pe un singur telefon mobil, de zece ori mai mult decât pe un scaun de toaletă!”, se arată într-o postare de pe pagina RO Vaccinare.

Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât scaunele de toaletă

Experții spun că, din fericire, cele mai multe dintre bacteriile găsite pe telefoanele mobile sunt inofensive. Dar, există șanse ca telefonul să adăpostească agenți patogeni mult mai periculoși.

Te-ar mai interesa: Autovindecare prin puterea gândurilor. Constantin ...

Agenții patogeni pot duce la un focar de boală sau transferul de microbi dintr-o zonă în alta. 80% din infecții sunt transmise cu ajutorul mâinilor, bacteriile fiind transferate cu ușurință pe dispozitivele mobile.

„Agenții patogeni pot duce la un focar de boală sau transferul de microbi dintr-o zonă în alta, dând naștere la o contaminare încrucișată”, mai explică sursa citată.

80% din infecții sunt transmise cu ajutorul mâinilor, bacteriile fiind transferate cu ușurință pe dispozitivele mobile care sunt manipulate des pe parcursul zilei, indică datele Centrului pentru Controlul Bolilor din Columbia Britanică (Canada)”.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că poți face cancer hepatic! Exper...

Cele mai dăunătoare bacterii întâlnite frecvent pe telefoanele mobile?

 1. Streptococ
 2. MRSA
 3. Coli
 4. Coliforme
 5. Stafilococi coagulazo negativi (CoNS)
 6. Diferite genuri de Candida

Într-un studiu efectuat în mediul spitalicesc s-a constatat că telefoanele mobile reprezintă un rezervor pentru potențiali agenți patogeni. În ciuda posibilității mari de a fi contaminate, telefoanele mobile sunt rareori curate și sunt adesea atinse în timpul sau după examinarea pacienților și manipularea probelor fără spălarea corespunzătoare a mâinilor.

Dintre telefoanele mobile ale personalului medical, Acinetobacter baumannii (36,84%) a fost organismul predominant izolat, urmat de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA) (21,05%), în unele zone depășind 46%.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai puternic ANTIBIOTIC! Are propr...


Telefoanele mobile pot acționa ca un substrat adecvat din care boala poate apărea

Concluzia cercetătorilor este că telefoanele mobile pot acționa ca un substrat adecvat din care boala poate apărea, răspândi și produce ravagii, sub formă de boală nosocomială, ceea ce necesită reglementări cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în cadrul spitalelor”, se mai arată în mesajul RO Vaccinare postat pe Facebook.

O soluţie foarte simplă pentru a evita toate problemele
Soluţia extrem de simplă şi la îndemâna oricui este igiena corectă a mâinilor.

Te-ar mai interesa: Dezvăluirile unei actrițe celebre: ”M-am oprit pen...

Spălarea mâinilor este esențială pentru igiena și igienizarea corespunzătoare. Menținerea mâinilor curate este deosebit de importantă în timpul sezonului de răceală și gripă , o perioadă în care germenii se răspândesc rapid și ușor.

Potrivit FDA (agenţia americană responsabilă cu controlul alimentelor şi medicamentelor), spălarea mâinilor ar trebui să aibă loc întotdeauna în aceste momente cheie:

Te-ar mai interesa: Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a ...

 • înainte, în timpul și după prepararea alimentelor
 • când te pregătești să iei masa
 • înainte și după îngrijirea unei persoane bolnave
 • când se tratează  tăieturile
 • după folosirea toaletei
 • schimbarea scutecelor sau curățarea unui copil
 • după suflarea nasului, tuse sau strănut
 • când atingi un animal
 • după ce ai atins gunoiul.

Mai mult, se recomandă restricționarea utilizării telefoanelor mobile în anumite zone:

 • bucătării, atât comerciale, cât și rezidențiale
 • băi
 • mese de sufragerie
 • cabinete medicale
 • orice alte locuri în care expunerea la bacterii ar putea fi dăunătoare sănătății unei persoane.

„Dispozitivele mobile pot fi curățate cu ajutorul șervețelelor dezinfectante sau apelând la sterilizatoare UV portabile care pot fi utilizate și pentru curățarea altor lucruri, inclusiv portofele, numerar, bijuterii și chei.

Aceste dispozitive utilizează lumină ultravioletă, care s-a dovedit a fi capabilă să distrugă coronavirusul și alte virusuri sau bacterii”, se mai arată în postarea RO Vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private