Din cuprinsul articolului
Fierul este un mineral esențial pentru organism. Acesta este implicat în alimentarea cu oxigen a întregului organism. În lipsa acestuia apare anemia, o afecțiune care poate fi însoțită de multe simptome neplăcute, precum slăbiciunea și oboseala excesivă.
Pentru a trata anemia este important să aducem un aport mai mare de fier în organism. Alimentația este un element esențial pentru a reuși acest lucru, însă suplimentele pot fi, de asemenea, recomandate de medic.
Alături de alimentație, se pare, modul de pregătire poate contribui la absorbția fierului în organism.
Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie o metodă eficientă pentru combaterea anemiei.
„Cum scăpăm de anemie?
Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță…gătită înăbușit. Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:
Fierul nu este distrus de căldură, deci carnea preparată în sînge este la fel de bogată în fier ca și cea bine gătită. Contează ce bucată de carne alegem, cu cât este mai roșie și mai închisă la culoare, cu atât are mai mult fier. Pulpele de pui, de exemplu, au de 4 ori mai mult fier decât pieptul!”, dezvăluie nutriționist pe o rețea de socializare.
Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…
Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…
STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…
Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…
O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…
Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…