Categories: Ştiri sănătate

Și bolnavi, și cu banii luați! Pacienți jefuiți în celebrul spital AKH din Viena. „Au furat de la cei mai neputincioși dintre cei neputincioși”

Și bolnavi, și cu banii luați! Pacienți jefuiți în celebrul spital AKH din Viena. „Au furat de la cei mai neputincioși dintre cei neputincioși”.

Trei infirmieri au furat fără milă bani de la pacienții, în mare parte ținuiți la pat, din Spitalul General din Viena. În instanță, trio-ul a mărturisit mai mult de treizeci de crime.

Și bolnavi, și cu banii luați! Pacienți jefuiți în celebrul spital AKH din Viena

Trei sârbi, angajați ca infirmieri în AKH au fost prinși în flagrant în noiembrie anul trecut. Pe rând, în echipe de câte doi, au furat bani și portofele din buzunarele pacienților în majoritate în vârstă, în timp ce se aflau la medic pentru tratament.

Un angajat de rang înalt al unei ambasade s-a numărat printre cele peste treizeci de persoane care au fost jefuite, iar unei alte victime îi lipsea o poșetă valoroasă Louis Vuitton după spitalizare.

„Am împărțit banii, am înfășurat întotdeauna portofelele în hârtie și le-am aruncat în toaletă”, au explicat ei marți Tribunalului Regional din Viena.

În timp ce unul fura în salon, celălalt veghea pe coridor. Angajații au observat dezinfectarea grăbită și frecventă a mâinilor colegului în așteptare.

În plus, toți cei trei suspecți ar fi apărut la posturi străine și au cerut asistentelor „de lucru”. Până la urmă au căzut în capcana anchetatorilor și au fost făcute arestări în spital.

„Au furat de la cei mai neputincioși dintre cei neputincioși”

Unul dintre ei a furat în total în jur de 7.000 de euro, în timp ce cei doi complici ai săi au primit 1.900, respectiv 3.700 de euro.

„Furturile au loc, dar nu atât de des, nu în fiecare zi”, a declarat marți, la Tribunalul Regional din Viena, un secretar de secție de la Spitalul General din Viena, potrivit heute.at.

„Aceștia erau toți bătrâni care aveau nevoie de îngrijire. Au furat de la cei mai neputincioși dintre cei neputincioși”, a spus judecătorul Martina Krainz în verdict. ”Cei trei făptași au exploatat neputința victimelor, care cu greu au avut ocazia să se protejeze în spital”.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 24 de ani, și-au mărturisit faptele. Unul dintre ei furase de la 33 de pacienți în câteva săptămâni, unul dintre cei doi coinculpați făcându-se ca supraveghetor și asigurându-se că nimeni nu-l deranja pe hoț când acționa.

„Am avut nevoie de bani. Am avut mult timp să mă gândesc la asta în timp ce eram în arest, îmi pare foarte rău”, a mărturisit unul dintre acuzați.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: