Categories: Ştiri sănătate

Simona Halep s-ar fi dopat tot anul 2022, potrivit ITA. Cum se apară marea sportivă invocând „sângerări abundente”

Din cuprinsul articolului

Potrivit raportului ITA, Simona Halep s-ar fi dopat pe întreg sezonul 2022. În urma procesului, Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani de tribunalul independent Sport Resolutions, de la Londra, și va putea reveni în circuit abia pe 26 octombrie 2026, dacă TAS va menține decizia.

Dacă pentru testul pozitiv de la US Open a dat vina pe un supliment contaminat cu roxadustat, Simona Halep va încerca să demonstreze că neregulile din pașaportul biologic au fost cauzate de factori precum ciclul menstrual abundent și operația de rinoplastie:

„Halep a spus că a ingerat accidental Roxadustat când a luat un nou supliment, Keto MCT, care a fost contaminat cu medicamentul respectiv. Oamenii de știință care lucrează cu avocatul ei au testat lotul de supliment și au găsit urme de Roxadustat, chiar dacă nu se afla pe lista de ingrediente.

Echipa ei de experți va afirma încă o dată că testele de sânge anterioare arată că fluctuațiile nivelurilor de hemoglobină au fost normale pentru ea. De asemenea, la momentul testului de sânge suspect, Halep își încheiase deja sezonul pentru a fi operată la nas și nu s-a putut antrena timp de câteva luni. Avocații ei au susținut că operația, care a avut loc cu 11 zile înainte de test, sfârșitul brusc al regimului ei intens de fitness și un ciclu menstrual abundent în prealabil ar fi putut cauza fluctuațiile pe care oamenii de știință anti-doping le-au considerat nefirești.

În cele din urmă, ei vor susține că, indiferent cum se interpretează nivelul hemoglobinei din sângele ei, de ce ar fi folosit dopajul sanguin dacă nu putea concura și nu nu se putea antrena?”, notează publicația The Athletic, potrivit prosport.

Sursă foto: Getty Images

De ce a fost suspendată Halep?

La sfârșitul lunii august a anului trecut, urina lui Halep a fost testată pozitiv pentru un nivel scăzut de Roxadustat, care se află pe lista substanțelor interzise.

O lună mai târziu, un test de sânge a arătat ceea ce experții au stabilit că sunt semnele unei fluctuații nefirești a nivelului ei de hemoglobină și de globule roșii imature numite „reticulocite”.

Acest lucru a dus în cele din urmă la o a doua acuzație – și la o condamnare – pentru dopaj sanguin intenționat, care atrage o interdicție aproape automată de patru ani.

 

 

 

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

o oră ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

2 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

2 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

3 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

3 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

4 ore ago

Citeste si: